Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προ των πυλών το νέο Audi A4!

Ελλάδα 8:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προ των πυλών το νέο Audi A4!

ΝΕΑ

Προ των πυλών το νέο Audi A4!

ΝΕΑ

Το νέο Audi A4 αναμένεται να κάνει την επίσημη πρεμιέρα του τον Σεπτέμβριο, στην έκθεση της Φρανκφούρτης, για να κυκλοφορήσει στους δρόμους τέλη του έτους με αρχές του επόμενου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Μέχρι να πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση της νέας γενιάς Audi A4, στο διαδίκτυο διέρρευσαν πριν από μερικές μέρες κάποιες λεπτομέρειες του μοντέλου σε κινέζικη ιστοσελίδα. Ο σπεσιαλίστας στην επεξεργασία εικόνας Julien Jodry πήρε τις λεπτομέρειες αυτές και «πατώντας» στο αμάξωμα του A3 Sedan, δημιούργησε κάποιες ολοκληρωμένες εικόνες -για λογαριασμό του γαλλικού περιοδικού Auto Moto- που προσεγγίζουν το μοντέλο παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Το αποτέλεσμα το βλέπετε στην οθόνη σας με την χαρακτηριστική τραπεζοειδή μάσκα και τα κοφτά φωτιστικά σώματα. Έτσι και αλλιώς, η Audi (και γενικότερα το VW Group) δεν αποστασιοποιείται σημαντικά από τα πετυχημένα εμπορικά καλούπια των μοντέλων της (ομάδα που κερδίζει, αλλάζει;). Ωστόσο, στο εσωτερικό υπάρχει μία πιο μινιμάλ άποψη, ανάλογη με αυτή που συναντάμε στο νέο Audi TT, ενώ οι χώροι αναμένεται να είναι ελαφρώς μεγαλύτεροι λόγω της πιο έξυπνης σχεδίασης (καθώς το μήκος θα παραμείνει στα επίπεδα του τωρινού μοντέλου).

Επίσης, το νέο A4 αναμένεται έως 100 kg ελαφρύτερο προς όφελος των επιδόσεων και της κατανάλωσης καυσίμου/εκπομπής ρύπων, ενώ την βάση στην γκάμα θα αποτελέσει ο 1.4 TSI με σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων. Γενικότερα, τα μηχανικά σύνολα θα προέρχονται από την γκάμα του νέου VW Passat, ενώ στα σχέδια της Audi περιλαμβάνεται μακροπρόθεσμα (από το 2017) μία e-tron υβριδική έκδοση με δίλιτρο TDI με 190 PS και δύο ηλεκτροκινητήρες και την μετάδοση να αναλαμβάνει κιβώτιο S tronic με 9 σχέσεις. Φήμες υπάρχουν και για το RS4 που θα έχει V6 κινητήρα με διπλό turbo (ίσως και με επικουρικό ηλεκτρικό) με ισχύ πάνω από τα 431 άλογα της BMW M3. Για να δούμε τι από όλα αυτά θα επιβεβαιωθεί στους επόμενους μήνες.