Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προ των πυλών το Peugeot 1008

Ελλάδα 14:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προ των πυλών το Peugeot 1008

ΝΕΑ

Προ των πυλών το Peugeot 1008

ΝΕΑ

Δεν είναι μυστικό ότι ο όμιλος PSA θέλει να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα SUV στην αγορά και αυτό εδώ είναι η καλύτερη απόδειξη: Εκείνο που εξετάζεται ενδελεχώς τώρα, είναι ένα πρόωρο «μουλάρι» του επερχόμενου μικρού SUV της Peugeot, του 1008.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Με βάση το αμάξωμα του επιτυχημένου 208, το μικρότερο crossover της Peugeot βρέθηκε να κινείται στη νότια Ευρώπη για μερικές δοκιμές σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Η ψηλότερη απόσταση από το έδαφος σε συνδυασμό με τις πλατύτερες πλαστικές καμάρες των τροχών, κάνουν αυτό το “208” πολύ καλό, πρέπει ωστόσο να πούμε ότι μοιάζει με ένα σωστό off-road, ακόμη και αν πιθανότατα στέλνει ισχύ αποκλειστικά στον εμπρός άξονα.

Peugeot-1008Mule-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Το επερχόμενο SUV της Peugeot με τον κωδικό 1008, θα τοποθετηθεί κάτω από τα επιτυχημένα μοντέλα της φίρμας 2008 και 3008, ενώ θα λαμβάνει ισχύ μέσα από μια σειρά 3κύλινδρων κινητήρων με διαφορετικές αποδόσεις. Όπως και τα μεγαλύτερα αδέλφια του, όλες οι εκδόσεις θα είναι μόνο με μπροστινή κίνηση, ενώ σημειώστε πως ένα αυτόματο κιβώτιο θα βρίσκεται στη λίστα των προαιρετικών επιλογών. Τώρα που η PSA κατέχει επίσημα την Opel, είναι επίσης πιθανό το νέο μίνι SUV να αποτελέσει τη βάση για μια αντίστοιχη έκδοση και της Opel.