Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Trump: 5 νέα εργοστάσια αυτοκινήτου στις Η.Π.Α.

Ελλάδα 11:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Trump: 5 νέα εργοστάσια αυτοκινήτου στις Η.Π.Α.

ΝΕΑ

Trump: 5 νέα εργοστάσια αυτοκινήτου στις Η.Π.Α.

ΝΕΑ

Το είπε και το έκανε ο Αμερικανός Πρόεδρος, έστω και με τον ανορθόδοξο τρόπο που είχε επιλέξει προεκλογικά.

Advertisement
Advertisement

ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Ο Donald Trump δήλωσε ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή 5 νέων εργοστασίων αυτοκινήτων από ξένους αυτοκινητοβιομηχανίες στις Η.Π.Α., θέλοντας να τονίσει ότι η χώρα παραμένει ένας από τους κορυφαίους παίχτες παγκοσμίως στο πεδίο της αυτοκίνησης. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μόλις έφυγα από τα Ηνωμένα Έθνη και ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες παγκοσμίως μου αποκάλυψε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν 5 μεγάλες νέες επενδύσεις εργοστασίων στις Η.Π.Α.».

Ο  Trump συνέχισε λέγοντας: «Θα μάθετε σύντομα περισσότερα νέα για αυτές τις επενδύσεις. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω ποιοι θα είναι οι επενδυτές. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα είναι κατασκευαστές αυτοκινήτων».

Advertisement
Advertisement

Με βάση πάντως τα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, η Volvo θα είναι μια από τις εταιρείες που θα κατασκευάσει νέο εργοστάσιο στις Η.Π.Α. (στη Νότια Καλιφόρνια), η Daimler θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια στο εργοστάσιό της στην Αλαμπάμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ η Toyota και η Mazda έχουν επιβεβαιώσει την επένδυση 1,6 δισ. δολαρίων στις Η.Π.Α. για το 2021.