Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρεμιέρα στο Παρίσι και για το VW Passat GTE

Ελλάδα 1:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα στο Παρίσι και για το VW Passat GTE

ΝΕΑ

Πρεμιέρα στο Παρίσι και για το VW Passat GTE

ΝΕΑ

Στην γαλλική έκθεση και μαζί με τη νέα γενιά θα παρουσιασθεί για πρώτη φορά η plug-in υβριδική έκδοση του Passat.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Για πρώτη φορά η γκάμα του Passat θα διαθέτει και υβριδική plug-in έκδοση που μοιράζεται την ίδια τεχνολογία με το Golf GTE. Οι πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσουν μέσα 2015 και το υβριδικό Passat θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις αμαξωμάτων (sedan και station wagon).

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά το υβριδικό Passat ξεχωρίζει από τις μπλε λεπτομέρειες (στην μάσκα, στους προφυλακτήρες), τον εμπρός επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με τα LED σε σχήμα C και τις μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου. Στο εσωτερικό υπάρχει επίσης γαλάζιος φωτισμός, νέα λαβή επιλογέα κίνησης και “κομμένο” στην βάση του τιμόνι.

Κάτω από το καπό υπάρχει βενζινοκινητήρας 1.4 TSI με 156 PS που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 115 PS και την κίνηση να περνά στους εμπρός τροχούς μέσω κιβωτίου DSG-6. Η συνδυασμένη απόδοση φτάνει τα 218 PS και τα 400 Nm ροπής, το 0-100 πετυχαίνεται σε 8 sec και η τελική αγγίζει τα 220 km/h. Εντυπωσιακή είναι η μέση κατανάλωση των 2,0 lt/100 km όπως και η εξαιρετικά χαμηλή εκπομπή CO2 στα 45 g/km.

Advertisement

Η μέγιστη αυτονομία φτάνει τα 1.000 km, ενώ το Passat GTE μπορεί να κινηθεί μόνο με ηλεκτρική ενέργεια για 50 km. Πέρα από τη ανάκτηση ενέργειας, να πούμε πως υπάρχει φόρτιση με καλώδιο που διαρκεί 4h 15 min σε δίκτυο 230V με την αναμονή να μειώνεται σε 2 h 30 min με την προαιρετική μονάδα ταχυφόρτισης.

Advertisement