Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρεμιέρα στο Παρίσι για το νέο Corsa

Ελλάδα 14:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρεμιέρα στο Παρίσι για το νέο Corsa

ΝΕΑ

Πρεμιέρα στο Παρίσι για το νέο Corsa

ΝΕΑ

Στις εκθέσεις της Opel περιμένουν πως και πως το λανσάρισμα του ανανεωμένου Corsa. Το σημερινό μοντέλο μετρά 8 χρόνια ζωής και οι… τονωτικές ενέσεις περιορισμένης έκτασης δεν αρκούν απέναντι στους κατά πολύ νεότερους ανταγωνιστές του. Το γερμανικό σουπερμίνι θα υποβληθεί σε κάτι περισσότερο από ένα σχεδιαστικό φρεσκάρισμα και το φθινόπωρο θα δούμε το αποτέλεσμα.

Advertisement
Advertisement

TOY KΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η πρεμιέρα για το κοινό του ανανεωμένου Corsa θα γίνει τον Οκτώβριο στο Παρίσι. Όπως φαίνεται από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, έχει επανασχεδιαστεί το εμπρός αλλά και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Η μάσκα θα μοιάζει με αυτή του μικρότερου Adam, ενώ επεμβάσεις έχουν γίνει και στα φωτιστικά σώματα. Για το εσωτερικό περιμένουμε νέο σύστημα πολυμέσων (IntelliLink), καλύτερης ποιότητας υλικά και βελτιωμένη ηχομόνωση.

Οι σημαντικές αλλαγές αφορούν όμως τα μηχανικά μέρη. Η γκάμα των κινητήρων θα ενισχυθεί ουστιαστικά με τον νέο turbo 1.0 ECOTEC. Ο τρικύλινδρος κινητήρας αποδίδει 90 και 115 PS σε δύο εκδόσεις, με τη μέγιστη ροπή να είναι κοινή (16,9 kgm από τις 1.800 έως τις 4.700 rpm). Αυτόν τον κινητήρα τον έχει ανακοινώσει ήδη η Opel για το Adam. Απομένει να δούμε αν θα καταφέρει να εκπέμπει και κάτω από το καπό του Corsa λιγότερα από 100 g. CO2 ανά km.

Advertisement
Advertisement

Θα υπάρξουν βέβαια και εκδόσεις με πετρελαιοκινητήρα. Ξεχωρίζει ο 1.6 CDTI, λογικά στην έκδοση με τα 110 PS (και εδώ φυσικά χωρίς τέλη κυκλοφορίας). Αν ενδιαφέρεστε για την κορυφαία έκδοση OPC, ο 1.6 SIDI με 200 PS (εφοδιάζει και το Astra GTC) θα αναλάβει να χαρίσει στο Corsa «καυτές» επιδόσεις.

Σύντομα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες αλλά και τις πρώτες φωτογραφίες του νέου Corsa. Μείνετε συντονισμένοι στο No1 site για το αυτοκίνητο, το www.NewsAuto.gr!