Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρεμιέρα με το δεξί για το Peugeot 208 Rally 4

Ελλάδα 10:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρεμιέρα με το δεξί για το Peugeot 208 Rally 4

ΝΕΑ

Πρεμιέρα με το δεξί για το Peugeot 208 Rally 4

ΝΕΑ

Αμέσως μετά την επίσημη παρουσίασή του το νέο αγωνιστικό Peugeot 208 Rally 4, βρέθηκε για πρώτη φορά στις ειδικές διαδρομές επίσημου αγώνα και κατέκτησε την πρώτη του διάκρισή.

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα η παρουσίαση ενός νέου αγωνιστικού Peugeot αποτελεί είδηση και πολύ περισσότερο για τους αναρίθμητους φίλους της γαλλικής φίρμας η οποία έχει γράψει μια λαμπρή ιστορία το χώρο των αγώνων και πολύ περισσότερο στα ράλι και το WRC.

Το νέο 208 Rally 4 ήταν φυσικό να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας κατά την επίσημη παρουσίασή του την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο ελάχιστες μέρες αργότερα κέντρισε και πάλι το ενδιαφέρον όλων στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή σε αγώνα και συγκεκριμένα στο Ράλι Μαδρίτης.

Advertisement
Advertisement

Πλήρωμα του αυτοκινήτου ήταν οι Efren Llarena-Sara Fernandez, οι οποίοι αναδείχθηκαν πρωταθλητές ERC3 και ERC3 Junior για το 2019 με Peugeot 208 R2. Στόχος της συμμετοχής του νέου αγωνιστικού 208 ήταν περισσότερο η επίδειξη των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου αλλά και η καταγραφή δεδομένων σε κανονικές συνθήκες αγώνα. Άλλωστε το 208 Rally 4 αν και συμμετείχε κανονικά στον αγώνα δεν μετείχε στην επίσημη τελική κατάταξη καθώς το αυτοκίνητο δεν έχει ακόμα δελτίο αναγνώρισης το οποίο αναμένεται να εκδοθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 οπότε θα έχει ολοκληρωθεί και η εξέλιξή του.

Ωστόσο αν και δεν προσμετρούσε στα αποτελέσματα, το 208 Rally 4 χρονομετρούνταν κανονικά οπότε η σημαντική είδηση είναι πως όχι απλώς κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα χωρίς προβλήματα αλλά στο τέλος ο συνολικός του χρόνος θα το κατέτασσε στην πρώτη θέση μεταξύ των δικίνητων συνδυασμών και μάλιστα με διαφορά μεγαλύτερη του ενός λεπτού από το δεύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας. Σίγουρα μια ιδανική αρχή για ένα αυτοκίνητο που είμαστε σίγουροι πως θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ειδικές διαδρομές.

Advertisement

Θυμίζουμε πως το 208 Rally 4 είναι ουσιαστικά ο διάδοχος του 208 R2 και είναι προετοιμασμένο σύμφωνα με τους κανονισμού της νέας κατηγορίας Rally 4 η οποία αποτελεί την εξέλιξη της R2 για μπροσθιοκίνητα αυτοκίνητα. Το Peugeot 208 Rally 4 χρησιμοποιεί κινητήρα 1.2 PureTech 208 ίππων ο οποίος συνεργάζεται με σειριακό κιβώτιο της Sadev ενώ η διάθεσή του θα ξεκινήσει το 2020 με τιμή που θα κυμαίνεται στα 66.000 ευρώ (πλέον φόρων) στη Γαλλία.

Advertisement