Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρεμιέρα για το υβριδικό Ford Tourneo

Ελλάδα 17:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα για το υβριδικό Ford Tourneo

ΝΕΑ

Πρεμιέρα για το υβριδικό Ford Tourneo

ΝΕΑ

Την plug-in υβριδική έκδοση του Tourneo παρουσίασε η Ford στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των νέων υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων της γκάμας της.

Advertisement
Advertisement

Το Ford Tourneo είναι ουσιαστικά το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο στην κατηγορία του ανοίγοντας έτσι μια νέα εποχή στα μοντέλα που αυξημένες μεταφορικές δυνατότητες που εστιάζουν τόσο στην ιδιωτική όσο και στην επαγγελματική χρήση.

Το Tourneo PHEV συνδυάζει τον 1.000άρη EcoBoost με έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία ιόντων-λιθίου 13.6kWh. Η ιδιαιτερότητα του υβριδικού συστήματος της Ford που χρησιμοποιείται στο Tourneo αφορά στο γεγονός πως ο θερμικός κινητήρας χρησιμοποιείται ως range-extender καθώς η τροφοδοσία των εμπρός κινητήριων τροχών γίνεται αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα. Η αυτονομία χρησιμοποιώντας αποκλειστικά την ενέργεια των μπαταριών φθάνει σύμφωνα με την Ford τα 50 χιλιόμετρα ενώ με παράλληλη λειτουργία και του κινητήρα εσωτερικής καύσης η συνολική αυτονομία του Tourneo PHEV φθάνει τα 500 χιλιόμετρα με την μέση κατανάλωση να κυμαίνεται στα 3,3 lt/100km και τις εκπομπές CO2 στα 75 gr/km.

Advertisement
Advertisement

Η φόρτιση των μπαταριών γίνεται τόσο από τον κινητήρα όσο και από το σύστημα ανάκτησης της κινητικής ενέργειας ενώ μπορεί να γίνει και μέσω πρίζας. Ο χρόνος για μια πλήρη φόρτιση με οικιακό ρεύμα διαρκεί περίπου 5 ώρες ενώ με τριφασικό πέφτει στις 3 ώρες.

Η Ford σημειώνει μάλιστα πως η ενσωμάτωση του υβριδικού συστήματος δεν έχει καμία αρνητική επίπτωση στους διαθέσιμους χώρους για τους 8 συνολικά επιβάτες και τις αποσκευές.