Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πράσινο φως για το Audi Q8

Ελλάδα 16:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πράσινο φως για το Audi Q8

ΝΕΑ

Πράσινο φως για το Audi Q8

ΝΕΑ

H γερμανική εταιρία επιβεβαίωσε ξανά την πρόθεση της για την μελλοντική παραγωγή του Q8 που θα ξεκινήσει σε περίπου τρία χρόνια.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Ο τεχνικός διευθυντής της Audi, Ulrich Hackenberg, επιβεβαίωσε την εν λόγω πληροφορία και είπε πως «το επερχόμενο Q8 θα είναι περισσότερο αισθησιακό και σπορ από το Q7. To τελευταίο θα τοποθετηθεί απέναντι στην υπάρχουσα BMW X6 καθώς και στην επερχόμενη Mercedes GLE Coupe θερμαίνοντας το κλίμα στα μεγάλα πολυτελή SUV με κουπέ στιλ. Τώρα, που θα χωρέσει το Q8;

Η Audi πιστεύει πως υπάρχει χώρος μέχρι τον …ουρανό καθώς το Q8 θα αποτελέσει το μεγαλύτερο SUV της εταιρίας με μήκος αμαξώματος που θα ξεπερνά τα πέντε μέτρα. Το αμάξωμα θα σχεδιαστεί από τον Marc Lichte ο οποίος δημιούργησε και το πρόσφατο πρωτότυπο A9 που παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στην έκθεση του Λος Άντζελες.

Advertisement
Advertisement

Το Q8 θα βασιζεται στην πλατφόρμα MLB, θα έχει V6 και V8 κινητήρες, θα διαθέτει προς το τέλος της δεκαετίας και έκδοση RS Q8, ενώ η τιμή του στην Κεντρική Ευρώπη θα ξεκινά κατά μέσο όρο από περίπου 70.000-80.000 ευρώ.