Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

«Πράσινες» πινακίδες για τα αυτοκίνητα με 0 ρύπους

Ελλάδα 13:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Πράσινες» πινακίδες για τα αυτοκίνητα με 0 ρύπους

Mobility

«Πράσινες» πινακίδες για τα αυτοκίνητα με 0 ρύπους

Mobility

Το Ηνωμένο Βασίλειο προωθεί την καθιέρωση των πράσινων πινακίδων στα αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Οι νέες πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες θα φέρουν μια φωτεινή πράσινη λωρίδα θα βοηθήσουν τις αρχές να εντοπίσουν τα ηλεκτρικά οχήματα, διευκολύνοντας τους οδηγούς τους να έχουν πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες, όπως τις χαμηλότερες τιμές στάθμευσης  και την ελεύθερη πρόσβαση στο κέντρο των μεγαλουπόλεων.

Advertisement
Advertisement

Ο Γενικός Γραμματέας του βρετανικού Υπουργείου Μεταφορών Grant Shapps δήλωσε ότι η συγκειμένη πρωτοβουλία θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση για καθαρότερα οχήματα και θα δείξει στους Βρετανούς ένα πιο πράσινο μέλλον. Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει διαθέσει 12 εκατομμύρια λίρες για τη χρηματοδότηση της έρευνας σχετικά με την τεχνολογία μηδενικών εκπομπών, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης πιο πράσινων οχημάτων και τη βελτίωση της υπάρχουσας τεχνολογίας φόρτισης της μπαταρίας.

Εκπρόσωπος της εταιρείας υπηρεσιών RAC δήλωσε ότι η κίνηση από μόνη της δεν είναι αρκετή για να προκαλέσει μία ριζική αλλαγή στη συμπεριφορά των καταναλωτών, και ζήτησε περαιτέρω οικονομικά κίνητρα για να ενθαρρύνουν τους οδηγούς να κάνουν τη μετάβαση από συμβατικής τεχνολογίας μοντέλα σε EV. Από την άλλη, η εφημερίδα Telegraph ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει στους ενδιαφερόμενους αγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων οικονομικά κίνητρα έως και 6.000 λίρες για να κινήσει το ενδιαφέρον.