Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Που θα κατασκευάζεται το Audi Q6;

Ελλάδα 0:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Που θα κατασκευάζεται το Audi Q6;

ΝΕΑ

Που θα κατασκευάζεται το Audi Q6;

ΝΕΑ

H Audi θα λανσάρει σε περίπου δύο χρόνια το πρώτο της μεγάλο φουλ ηλεκτροκίνητο SUV, το οποίο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιό της, στις Βρυξέλλες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

H γερμανική εταιρεία προετοιμάζεται για το λανσάρισμα του Q6 που έχει προγραμματισθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 και θα τοποθετείται ανάμεσα στο μικρότερο Q5 και το μεγαλύτερο Q7. Η Audi ανακοίνωσε ότι το ηλεκτρικό Q6 θα κατασκευάζεται στο Βέλγιο και για αυτό το λόγο η premium μάρκα του ομίλου Volkswagen αποφάσισε να μεταφέρει την γραμμή παραγωγής του A1 από τις Βρυξέλλες στο εργοστάσιο της Seat στην Ισπανία. Ως αποτέλεσμα του… ντόμινο, το Q3 που κατασκευάζεται σήμερα στο Μαρτορέλ, θα μεταφερθεί στην Ουγγαρία.

Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες λένε πως το Q6 παραγωγής θα έχει ένα προηγμένο σύστημα πρόωσης με τρεις ηλεκτροκινητήρες, με τις μπαταρίες να προσφέρουν θεωρητικά αυτονομία που θα αγγίζει τα 500 km. Πολύ ενδιαφέρον θα έχει ο χρόνος ταχυφόρτισης μιας και στο πρωτότυπο e-tron Quattro που παρουσιάστηκε στο Ντιτρόιτ διαρκούσε μόλις 50 λεπτά της ώρας!

Advertisement
Advertisement