Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Που θα είναι τα «κόκκινα» του V16 της Bugatti

Ελλάδα 14:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Που θα είναι τα «κόκκινα» του V16 της Bugatti

ΝΕΑ

Που θα είναι τα «κόκκινα» του V16 της Bugatti

ΝΕΑ

Το teaser βίντεο της Bugatti για τον κινητήρα V16 αποκάλυψε το πόσες στροφές ανεβάζει.

Advertisement
Advertisement

Η Bugatti έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με το οποίο μας παρουσιάζει τον καινούριο κινητήρα V16 που ετοιμάζει. Πρόκειται για ένα σύνολο που αναμένεται να γίνει η ναυαρχίδα της γαλλικής μάρκας τα επόμενα χρόνια και να μπει στα μοντέλα νέας γενιάς της εταιρείας.

Κανένα τεχνικό στοιχείο ή στοιχείο επιδόσεων δεν έχει διαρρεύσει για το μηχανικό σύνολο, ωστόσο κάποια «τσακάλια» του διαδικτύου υπολόγισαν το πόσες στροφές μπορεί να ανεβάσει ο V16 της Bugatti. Σύμφωνα με την ανάλυση που έγινε ο κινητήρας φαίνεται πως μπορεί να φτάσει τις 9.500 σ.α.λ.

Πώς φτάσαμε όμως σε αυτό το συμπέρασμα απλά κοιτάζοντας ένα teaser βίντεο; Όλα ξεκινούν από τη συχνότητα που πιάνει η εξάτμιση και φτάνει μέγιστο τα 1.275 Hz. Έχοντας τη συχνότητα του ήχου από τον κινητήρα τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Αν διαιρέσουμε τις σ.α.λ. του κινητήρα με το 60 τότε έχουμε την περιστροφή σε τιμή συχνότητας Hz. Στη συνέχεια το νούμερο που προκύπτει πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό των μισών κυλίνδρων (αφού έχουμε δύο αναφλέξεις σε έναν τετράχρονο κύκλο.

Advertisement
Advertisement

Αν για παράδειγμα έχουμε έναν τετρακύλινδρο κινητήρα να δουλεύει στις 5.000 σ.α.λ. η εξίσωση είναι (5.000/60)x2 που μας κάνει 166 Hz. Στην περίπτωση του κινητήρα της Bugatti η εξίσωση αυτή μας δίνει ένα αποτέλεσμα της τάξης των 9.562,5 σ.α.λ. Το ακριβές νούμερο περιστροφής είναι δύσκολο να υπολογιστεί, αλλά μπορούμε να εικάσουμε ότι η περιστροφή του κινητήρα της Bugatti θα είναι ανάμεσα στις 9.500-9.600 σ.α.λ.

Το περίφημο teaser βίντεο της Bugatti.