Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Που δοκίμαζε η Mercedes-Benz τα οχήματά της;

Ελλάδα 10:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Που δοκίμαζε η Mercedes-Benz τα οχήματά της;

ΝΕΑ

Που δοκίμαζε η Mercedes-Benz τα οχήματά της;

ΝΕΑ

Αυτός είναι ο τόπος όπου η Mercedes-Benz δοκιμάζει εδώ και πολλά χρόνια τα sedan, τα φορτηγά, τα Unimog, τα σπορ αυτοκίνητα, τα λεωφορεία ακόμη και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Κάθε υλοποίηση θα πρέπει να περάσει από την άτυπη αυτή δοκιμασία, προτού πάρει το δρόμο για την αντιπροσωπεία.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ακριβώς πριν από 50 χρόνια, η Mercedes-Benz άνοιξε το διάσημο δοκιμαστικό της κομμάτι που βρίσκεται στη Στουτγάρδη, κοντά σε ένα από τα σημαντικότερα εργοστάσιά της. Το έργο ξεκίνησε ένα χρόνο νωρίτερα μετά από σχεδόν τρία χρόνια συζητήσεων μεταξύ των προϊσταμένων της εταιρείας.

Το πρώτο τμήμα της ιδιότυπης αυτής πίστας που τέθηκε σε λειτουργία, περιλάμβανε συγκεντρωτικά διατεταγμένες κυκλικές τροχιές με διαφορετικές επιφάνειες όπως, ολισθηρή άσφαλτο, λιθόστρωτο οδόστρωμα, βρεγμένο τερέν και πολλά άλλα.

Advertisement
Advertisement

Μετά το πρώτο κομμάτι της διαδρομής, έγινε φανερό σε λίγο διάστημα ότι ο χώρος που πραγματοποιούνταν οι δοκιμές ήταν ακόμη ανεπαρκές για τις πολλές και ποικίλες απαιτήσεις των επιβατικών αυτοκινήτων της φίρμας. Οι μηχανικοί ήθελαν ένα μεγαλύτερο μέρος για να διεξάγουν ταχύτητα, αντοχή και δοκιμές σε τραχύ οδόστρωμα. Λόγω αυτού, ο χώρος επεκτάθηκε προοδευτικά για να φιλοξενήσει όλες αυτές τις ιδέες.

Ο Γερμανός κατασκευαστής εξηγεί ότι το σωρευτικό μήκος όλων των δοκιμαστικών τμημάτων είναι 15.460 μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των 3.018 μέτρων της γραμμής δοκιμών υψηλής ταχύτητας. Η θεωρητικά δυνατή μέγιστη ταχύτητα των αυτοκινήτων στις απότομες διαδρομές προσεγγίζει ακόμη και τα 200 km/h.

mercedes-benz-stuttgart-test-track-tsiro-640mercedes-benz-stuttgart-test-track-wet-tsiro-640