Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε ξεκινά η παραγωγή του νέου VW Golf;

Ελλάδα 3:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε ξεκινά η παραγωγή του νέου VW Golf;

ΝΕΑ

Πότε ξεκινά η παραγωγή του νέου VW Golf;

ΝΕΑ

Η Volkswagen σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή του Golf της όγδοης γενιάς στο εργοστάσιο αυτοκινήτων του Wolfsburg στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2019 με το αυτοκίνητο να κάνει το ντεμπούτο του τον Οκτώβριο.

Advertisement
Advertisement

 

Η VW είχε αρχικά προγραμματίσει την πρεμιέρα του επιτυχημένου της μοντέλου τον Σεπτέμβριο στην έκθεση αυτοκινήτου στην Φρανκφούρτη, όμως η εταιρία άλλαξε πλάνα και θα δώσει προτεραιότητα στο ηλεκτρικό hatchback ID, το οποίο είναι το πρώτο μοντέλο με μπαταρία της VW.

Advertisement
Advertisement

Για να γίνει το νέο Golf ξεχωριστό, η VW θέλει το αυτοκίνητο να γίνει σημείο αναφοράς στην συνδεσιμότητα. Για παράδειγμα, θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες του την ευκαιρία να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητο μέσω του smartphone, μέσω ένα ψηφιακού κλειδιού. Αυτή η ενιαία λειτουργία, ωστόσο, συνδέεται με περισσότερα από 10 διαφορετικά υποσυστήματα του οχήματος, λένε οι μηχανικοί.

«Το σύστημα πλοήγησης και ψυχαγωγίας μόνο, έχει από 10 έως 20 εκατομμύρια γραμμές κώδικα. Είναι κάτι περισσότερο από την εγκατάσταση ενός ολόκληρου αυτοκινήτου πριν από 10 χρόνια», δήλωσε ανώτερος διευθυντής της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τα στάνταρ χαρακτηριστικά του Golf 8 θα περιλαμβάνουν: Διατήρηση λωρίδας οδήγησης, προβολείς LED, τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και πλήρως ψηφιακό ταμπλό, που περιλαμβάνει οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα, η οποία θα είναι τουλάχιστον 8,25 ίντσες.

Advertisement

Από το πρώτο Golf που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1974, περισσότερα από 35 εκατομμύρια μονάδες του αυτοκινήτου και των παραλλαγών του, όπως το Golf Variant και το Golf Sportsvan, πωλήθηκαν παγκοσμίως.

Advertisement