Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το νέο roadster της Alfa Romeo;

Ελλάδα 19:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα δούμε το νέο roadster της Alfa Romeo;

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το νέο roadster της Alfa Romeo;

ΝΕΑ

Η Fiat μας ταλαιπωρεί τον τελευταίο καιρό με τις συνεχείς αναβολές στο λανσάρισμα των νέων μοντέλων, τόσο της δικής της γκάμας όσο και της θυγατρικής Alfa Romeo. Η 4C εντυπωσιάζει με τη συμπεριφορά της στο δρόμο και την πίστα και πλέον περιμένουμε το επόμενο πισωκίνητο μοντέλο της ιταλικής μάρκας. Την άνοιξη αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου Fiat, Sergio Marchionne, τόσο για αυτό όσο και για τα υπόλοιπα «ανοικτά» project.

Advertisement
Advertisement

Ως γνωστόν, η ανοικτή διθέσια Alfa Romeo εξελίσσεται από κοινού με το επόμενο Mazda MX-5. Και τα δύο roadster θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Mazda στη Χιροσίμα. Τα δύο αυτοκίνητα θα διαφέρουν βέβαια σχεδιαστικά, με το γαλλικό περιοδικό Auto Journal να παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για την Alfa Romeo Spider στην ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία.

Διαφορές θα υπάρχουν και στα μηχανικά μέρη, καθώς κάθε πλευρά θα χρησιμοποιήσει τους κινητήρες που έχει στη διάθεσή της. Οι αρχικές πληροφορίες από την Alfa Romeo ανέφεραν ότι θα επιλεγεί ο 4κύλινδρος 1750 TBi κινητήρας, σε συνδυασμό με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT. Άγνωστη είναι όμως η απόδοσή του. Δεν αποκλείεται προκειμένου να υπάρξει βασική έκδοση με προσιτή τιμή αγοράς, να δούμε το εύρος ισχύος να ξεκινά από τα 170 PS.

Το ιταλικό πισωκίνητο roadster θα διαθέτει υφασμάτινη οροφή και αναμένεται να έχει ποιοτικότερο εσωτερικό από το αντίστοιχο του Mazda MX-5, αποτελώντας μία πιο premium πρόταση στην κατηγορία. Ίσως μέσα στο έτος δούμε τα δύο αυτοκίνητα σε πρωτότυπα μορφή, πριν λανσαριστούν εντός του 2015.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα ο Άκης Τεμπερίδης «έπαιξε» με την Alfa 4C με τα 240 PS στην πίστα της Μόντενα και προσπάθησε να αποτυπώσει στο πληκτρολόγιο όσα ένιωσε.