Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα δούμε τη νέα σπορ Bentley;

Ελλάδα 2:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα δούμε τη νέα σπορ Bentley;

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε τη νέα σπορ Bentley;

ΝΕΑ

Το πρωτότυπο EXP 10 Speed 6 θα αποτελέσει την βάση για ένα σπορ μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους σε 2-3 χρόνια από σήμερα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Τρόπος του λέγειν το “θα δούμε”, μιας και η θέα μιας Bentley στους ελληνικούς δρόμους αποτελεί εδώ και καιρό σπάνιο φαινόμενο. Όχι όμως και για την υπόλοιπη Ευρώπη που δείχνει να έχει αφήσει σε μεγάλο βαθμό πίσω της την κρίση, ειδικά οι Βρετανοί που παρουσίασαν πλήθος από σπορ μοντέλα (Aston Martin, McLaren κ.α.) στην Γενεύη.

Τώρα, επί του θέματος, όλα δείχνουν πως η Bentley θα αποκτήσει το δικό της GT κόντρα στις Ferrari, Maserati, Aston Martin κ.α. Την βάση θα αποτελέσει η πλατφόρμα MSB και το νέο μοντέλο θα τοποθετείται δίπλα στην Continental GT με πιο έντονα σπορ προσανατολισμό και συνδυάζοντας πάντα την πολυτέλεια της Bentley. Ο V8 των 4.000 με το διπλό turbo θα προέρχεται από την Audi, ενώ μία ισχυρότερη έκδοση θα έχει τελική κοντά στα 322 km/h, σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Autocar.

Advertisement
Advertisement

Η υβριδική εκδοχή, στην οποία κάνει πρεμιέρα το EXP 10 Speed 6 στην Γενεύη, πιθανότατα να περιορισθεί σε άλλα μοντέλα. Όσο για την τιμή, αυτή θα κυμαίνεται από περίπου 170.000 ευρώ (στην Βρετανία). Αλλά έως τότε έχουμε καιρό ακόμη για… αποταμίευση!