Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα δούμε στην Ελλάδα την ανοιχτή Mercedes CLE;

Ελλάδα 23:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα δούμε στην Ελλάδα την ανοιχτή Mercedes CLE;

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε στην Ελλάδα την ανοιχτή Mercedes CLE;

ΝΕΑ

Το πολυτελές τετραθέσιο ανοιχτό μοντέλο της Mercedes αποτελεί μία ξεχωριστή πρόταση σε μία κατηγορία που έχει αρχίζει να.. εξαφανίζεται.

Advertisement
Advertisement

Την ολοκαίνουργια CLE Cabriolet ετοιμάζεται να φέρει σύντομα στην Ελλάδα η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Mercedes. Αν και αυτή η κατηγορία δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση, η γερμανική φίρμα συνεχίζει την παράδοση και προσφέρει λύσεις σε ιδιαίτερα απαιτητικούς πελάτες.

Η CLE Cabriolel είναι ένα ανοιχτό τετραθέσιο μοντέλο το οποίο όπως κάθε Mercedes ξεχωρίζει για την πολυτέλεια του.

Η συγκεκριμένη έκδοση ακολουθεί την Coupe που είδαμε στα μέσα του περασμένου έτους και όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τις φωτογραφίες πρόκειται για ένα εντυπωσιακό πολυτελές μοντέλο.

Φτάνει σχεδόν τα 5 μέτρα

Advertisement
Advertisement

Η επιβλητικότητα του μοντέλο ξεχωρίζει και από το μήκος του, το οποίο αγγίζει τα 4,85 μέτρα, ενώ το ύψος φτάνει στα 1,42 μέτρα. Παρά τον όγκο, μπορεί να φιλοξενήσει άνετα τέσσερις επιβάτες αλλά χωρίς ιδιαίτερα πολλές αποσκευές, καθώς το πορτ μπαγκάζ μπορεί να φιλοξενήσει αποσκευές έως 385 λίτρα.

Η χωρητικότητα αυτή αφορά όταν η οροφή είναι κλειστή γιατί όταν ανοίξει μειώνεται ακόμα περισσότερα και συγκεκριμένα στα 295 λίτρα. Επιπλέον να σημειώσουμε πως η υφασμάτινη οροφή μπορεί να ανοίξει και να κλείσει ακόμα και όταν το αυτοκίνητο κινείται με 60 χλμ./ώρα.

Πότε και με… πόσο;

Στην Ελλάδα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα δούμε την Mercedes CLE Cabriolet το ερχόμενο καλοκαίρι, την κατάλληλη δηλαδή περίοδο για να την αποκτήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Advertisement

Το γερμανικό μοντέλο διαθέτει μία μεγάλη γκάμα από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου και συγκεκριμένα τέσσερις εκδόσεις που αφορούν στην πρώτη περίπτωση και μία στην δεύτερη. Οι εκδόσεις με την βενζίνη συνδυάζονται με τεχνολογία hybrid και ισχύς που ξεκινούν από τα 204 άλογα στα 2.0 λίτρα (+23 ίπποι του υβριδικού συστήματος) και θα φτάνουν τα 381 στην έκδοση με τον θερμικό κινητήρα χωρητικότητας 3.0 λίτρων. Αναφορικά με την έκδοση diesel, η χωρητικότητα του κινητήρα είναι 2.0 λίτρα, αποδίδει 197 ίππους (+23 άλογα του υβριδικού συστήματος) και 400Nm ροπή.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 73.350 ευρώ και φτάνουν τα 97.500 στις εκδόσεις βενζίνης ενώ το μοντέλο που εφοδιάζεται με κινητήρα diesel κοστίζει 75.400 ευρώ.

Advertisement