Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε έρχεται στην Ελλάδα η νέα Porsche Macan;

Ελλάδα 21:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε έρχεται στην Ελλάδα η νέα Porsche Macan;

ΝΕΑ

Πότε έρχεται στην Ελλάδα η νέα Porsche Macan;

ΝΕΑ

Η νέα γενιά της Porsche Macan θα είναι διαθέσιμη μόνο ηλεκτρική και με ισχύ που θα αγγίζει έως και τους 639 ίππους…

Advertisement
Advertisement

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που η Porsche Macan, το δεύτερο SUV της γερμανικής φίρμας κυκλοφόρησε στους δρόμους και με το… καλημέρα, απέκτησε νέους οπαδούς. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η Macan κατέγραψε περισσότερες από 800.000 πωλήσεις και πλέον έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να αλλάξει, τόσο σχεδιαστικά όσο και τεχνολογικά.

Στη νέα γενιά η Macan θα είναι διαθέσιμη μόνο σε ηλεκτρική εκδοχή και δεν θα υπάρχει πρόταση με θερμικό κινητήρα. Από εκεί και πέρα θα υπάρχουν δύο επιλογές εκδόσεων και συγκεκριμένα η Macan 4 και η Macan turbo. Στην πρώτη, η απόδοση θα αγγίζει τα 408 άλογα ενώ στη δεύτερη το νούμερο θα εκτοξεύεται στα 639 άλογα.

Το ίδιο εντυπωσιακά θα είναι και τα νούμερα που αφορούν στη ροπή με 650 και 1.130(!) Nm για τις εκδόσεις 4 και turbo, αντίστοιχα.

Επιδόσεις… φωτιά

Advertisement
Advertisement

Όπως κάθε Porsche έτσι και η νέα Macan, θα προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις. Αναφορικά με την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα, τα νούμερα μεταφράζονται σε 5,2 και 3,3 δευτερόλεπτα αντίστοιχα ενώ η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 220 και 260 χλμ./ώρα.

Από πλευράς επιδόσεων τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά, ενώ θα λέγαμε πως ισχύει το ίδιο και με την αυτονομία η οποία σύμφωνα με την μάρκα θα κυμαίνεται κοντά στα 600 χιλιόμετρα, καθώς η μπαταρία θα έχει συνολική χωρητικότητα 100kWh.

Στην Ελλάδα το καλοκαίρι

Η νέα γενιά της Porsche Macan δεν αργεί να κυκλοφορήσει στους δρόμους. Σύμφωνα με την ενημέρωση μέσω της εισαγωγικής εταιρείας το γερμανικό SUV θα έρθει στην Ελλάδα και θα το δούμε στους δρόμους εντός του καλοκαιριού.

Advertisement

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμα οι τιμές, αλλά δεν θα διαφέρουν σημαντικά από αυτές της Γερμανίας, όπου το μοντέλο είναι διαθέσιμο από 84.100 ευρώ.