Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο θα πωληθεί η Aston Martin DB5 του Bond;

Ελλάδα 17:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο θα πωληθεί η Aston Martin DB5 του Bond;

ΝΕΑ

Πόσο θα πωληθεί η Aston Martin DB5 του Bond;

ΝΕΑ

Η Aston Martin DB5 που οδηγείται από τον James Bond 007 Pierce Brosnan αναμένεται να σπάσει τα ταμεία στη δημοπρασία που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο. Για πάμε να μάθουμε γαργαλιστικές λεπτομέρειες.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Όπως όλα δείχνουν σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, το θρυλικό αυτοκίνητο αναμένεται να ξεπεράσει τα 1,2 εκατομμύρια λίρες όταν θα πάει  προς πώληση στο Goodwood Festival of Speed από τον οίκο Bonhams τον Ιούλιο. Η Aston Martin DB5 του 1965 που οδηγείται από τον James Bond (Pierce Brosnan) στην ταινία GoldenEye του 1995 πρόκειται να προσφερθεί προς πώληση στο Bonhams Goodwood Festival of Sale Speed ​​στις 13 Ιουλίου. Όλοι είναι έτοιμοι γι αυτό το μεγάλο γεγονός.

Αυτό είναι ένα από τα τρία αυτοκίνητα που χαρακτήρισαν την ταινία GoldenEye, σε σκηνές γυρισμένες στους λόφους πάνω από το Μονακό. Έγινε το πιο πολύτιμο κομμάτι του Bond που πωλήθηκε ποτέ. Το ένα χρησιμοποιήθηκε για κοντινές λήψεις και τα υπόλοιπα δύο χρησιμοποίηθηκαν στις δύσκολες λήψεις στο κυνηγητό με τη Ferrari 355. Και τα δύο αυτοκίνητα αγοράστηκαν σε σχετικά κακή κατάσταση και αποκαταστάθηκαν από το διάσημο βρετανικό οίκο Stratton Motor Company.

Advertisement
Advertisement

Aston-Martin-DB5-Bond-tsiro-530

Το αυτοκίνητο έχει παρουσιαστεί τόσο στο Εθνικό Μουσείο Κινηματογράφου όσο και στην έκθεση Bond in Motion στο Covent Garden. Αγοράστηκε από τον σημερινό ιδιοκτήτη του, τον επιχειρηματία Max Reid, στις 14 Φεβρουαρίου 2001, μετά από σκληρή προσφορά στην πώληση της Christie’s στο Λονδίνο. «Είχα δύο λόγους για την αγορά», δήλωσε ο Reid την εποχή εκείνη. «Είναι ένα υπέροχο δώρο για τη γυναίκα μου και θα είναι θαυμάσια δημοσιότητα για την επιχείρησή μου. Αυτή είναι η πρώτη δημοπρασία στην οποία ήμουν παρών, αλλά είμαι ένας μεγάλος οπαδός του Bond».

 

Advertisement