Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίζει το Ford GT;

Ελλάδα 21:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο θα κοστίζει το Ford GT;

ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίζει το Ford GT;

ΝΕΑ

Το εντυπωσιακό GT θα στοιχίζει περίπου όσο και μία Lamborghini Aventador, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της Ford Performance Dave Pericak που έκανε στην Γενεύη.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

To Ford GT πραγματοποιεί στο σαλόνι της Γενεύης το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο και από εκεί έγινε γνωστό πως θα κοστίζει όσο περίπου μια Aventador (η οποία στις ΗΠΑ τιμάται στα περίπου 400.000 δολάρια). Με άλλα λόγια υπολογίστε κάπου στα 370.000 ευρώ (τουλάχιστον με την σημερινή ισοτιμία) για το καθένα από τα περίπου 250 συνολικά GT που σκοπεύει να κατασκευάζει η Ford το χρόνο. Μία διευκρίνιση είναι πως το Ford GT αναμένεται να κοστίζει φτηνότερα στην Ευρώπη, μιας και φτηνότερα πωλείται και το ιταλικό supercar.

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως το Ford GT με την εντυπωσιακή εμφάνιση που συνδυάζει το ρετρό με το σύγχρονο στοιχείο, είχε κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον Ιανουάριο στο Ντιτρόιτ. Το πρωτότυπο διέθετε V6 με διπλό turbo και ισχύ πάνω από 600 άλογα, ενώ για να διατηρηθεί το βάρος σε χαμηλά επίπεδα υπάρχει εκτενής χρήση ανθρακονημάτων, αλουμινίου και άλλων ελαφρών υλικών με υψηλή αντοχή. Η ίδια συνταγή προφανώς θα περάσει και στο μοντέλο παραγωγής που θα κυκλοφορήσει με μικρές σχεδιαστικές αλλαγές προς τα τέλη του 2016.