Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίσει η εξαγορά της Opel από την PSA;

Ελλάδα 11:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο θα κοστίσει η εξαγορά της Opel από την PSA;

ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίσει η εξαγορά της Opel από την PSA;

ΝΕΑ

H εξαγορά της Opel από τον γαλλικό όμιλο PSA, θα ανέλθει αισίως στα δυο δις δολάρια παρακαλώ… Σύμφωνα πάντα με πηγές του Bloomberg που έκανε λόγο για το συγκεκριμένο ποσό, η ολοκλήρωση της συμφωνίας δεν αναμένεται πριν από τα μέσα Μαρτίου.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Την επόμενη εβδομάδα ο όμιλος PSA θα ανακοινώσει (όπως κάνει άλλωστε κάθε χρονιά) τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016. Εκεί θα ήταν μια χρυσή ευκαιρία να κάνει γνωστές τις τελικές προθέσεις του ή να βγάλει εκκωφαντικές ειδήσεις.

Από τις πληροφορίες που διαρρέουν, κάτι τέτοιο δεν είναι ακόμη εφικτό, αφού οι διαπραγματεύσεις όσο κα να έχουν προχωρήσει δεν έχουν φτάσει ακόμη στο στάδιο των υπογραφών.

Advertisement
Advertisement

Στόχος της σημαντικής αυτής συμφωνίας, εκτός των άλλων, είναι να μειωθεί δραστικά το κόστος παραγωγής, ειδικά τώρα που οι προκλήσεις της ηλεκτροκίνησης αλλά και της αυτόνομης οδήγησης είναι προ των πυλών. Γι αυτό το λόγο άλλωστε, το γαλλικό δημόσιο έδωσε το πράσινο φως να προχωρήσει η συγκεκριμένη εξαγορά.

Από την πλευρά της η GM, τρίβει ήδη τα χέρια της στο πιθανό ενδεχόμενο πώλησης της Opel, αφού οι οικονομικές ζημίες της πρώτης θα επουλωθούν κατά κάποιο τρόπο, δίνοντας έτσι μια βαθιά ανάσα για τη συνέχεια…