Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο πουλήθηκε το πρώτο Ford GT Heritage; (+vid)

Ελλάδα 5:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο πουλήθηκε το πρώτο Ford GT Heritage; (+vid)

ΝΕΑ

Πόσο πουλήθηκε το πρώτο Ford GT Heritage; (+vid)

ΝΕΑ

Ακριβώς όπως το υποσχέθηκε, η Ford έβγαλε σε πλειστηριασμό το πρώτο VIN 001 GT Heritage Edition του 2019 για φιλανθρωπικούς σκοπούς, με το εκπληκτικό supercar να πωλείται έναντι 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων στη 48η Barrett-Jackson Collector Auction. Νωρίτερα την προηγούμενη Παρασκευή, η πρώτη Mustang GT500 του 2020 συγκέντρωσε 1,1 εκατομμύρια δολάρια.

Advertisement
Advertisement

Τα έσοδα πήγαν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τα κέρδη από την πώληση του Ford GT του 2019 θα διατεθούν για την υποστήριξη της United Way για το Νοτιοανατολικό Μίτσιγκαν, ενώ αυτά από την πώληση της Mustang GT500 του 2020 θα ωφελήσουν το JDRF, την κορυφαία παγκόσμια οργάνωση για την έρευνα του διαβήτη τύπου 1. Ο νικητής του VIN 001 Ford GT Heritage Edition του 2019 είναι ο Rick Hendrick, ιδιοκτήτης της Hendrick Motorsports. Ως μέρος της συμφωνίας, ο Hendrick είναι ελεύθερος να πουλήσει το GT όποτε το επιθυμεί, καθώς η Ford δεν τον περιορίζει με κάποια σύμβαση. “Η Ford πάντα υπερασπίστηκε και υποστήριξε οργανισμούς που επιδιώκουν να βελτιώσουν τη ζωή των ανθρώπων και των κοινοτήτων που βρίσκονται σε κίνδυνο”, δήλωσε ο Edsel B. Ford II. “Είμαστε περήφανοι που συνέβαλαν στη συνέχιση αυτής της παράδοσης στη δημοπρασία Barrett-Jackson Collector Car στο Scottsdale”.

Το πρώτο Ford GT Heritage Edition του 2019 διαθέτει κολώνες A από ανθρακονήματα, ζάντες από σφυρήλατο αλουμίνιο 20 ιντσών, μαύρο εσωτερικό Alcantara με μπλε και πορτοκαλί ραφές, αλλά και πολλά άλλα. Ο κινητήρας παραμένει αμετάβλητος, δηλαδή ένας V6 EcoBoost με διπλό τούρμπο 3,5 λίτρων, 656 PS και ροπή 744 Nm, ενώ υπάρχει αυτόματο κιβώτιο με διπλό συμπλέκτη επτά σχέσεων. Η Ford ισχυρίζεται ότι το GT του 2019 θα φτάνει στα 347 km/h τελικής ταχύτητας.

Advertisement
Advertisement