Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό Polestar 2;

Ελλάδα 10:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό Polestar 2;

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό Polestar 2;

ΝΕΑ

Αρχίζει η Ευρωπαϊκή διάθεση του Polestar 2 από συγκεκριμένες χώρες που έχουν την απαραίτητη υποδομή, με την τιμή του όμως να μην φαίνεται και τόσο ανταγωνιστική.

Advertisement
Advertisement

 

Η αρχή της εμπορικής διάθεσης στην Ευρώπη για το Polestar 2 θα γίνει από το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η παραγωγή του έχει δρομολογηθεί για τους πρώτους μήνες του 2020 και η εταιρεία ανακοίνωσε ήδη τις πρώτες τιμές για το νέο ηλεκτρικό της μοντέλο. Η τιμή εκκίνησης του μοντέλου για τη Γερμανία, έχει οριστεί στις 58.800 ευρώ και είναι αρκετά ακριβότερη από την αντίστοιχη του Tesla Model 3 στην έκδοση με τη μεγάλη αυτονομία.

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, το Polestar 2 είναι κατά 8.000 ευρώ ακριβότερο από το Tesla 3 με τη μεγάλη χωρητικότητα στις μπαταρίες και αυτό είναι κάτι που σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Polestar, θα χρειαστεί ιδιαίτερη διαχείριση στην επικοινωνία, μια και η υψηλότερη τιμή δικαιολογείται από τον σημαντικά πιο πλούσιο εξοπλισμό του νέου τους μοντέλου. Η Polestar αναφέρει στα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου πως από την πρώτη κιόλας έκδοση, ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει πλούσιο πακέτο στοιχείων εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας.

Advertisement

Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνεται και το Android Auto λειτουργικό σύστημα, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η πρώτη φορά που προσφέρεται σε αυτοκίνητο παγκοσμίως. Το Polestar 2 διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοτέρ σε κάθε άξονα και η μετάδοση της ισχύος γίνεται σε όλους τους τροχούς. Η συνολική απόδοση ισχύος φτάνει τους 408 ίππους και η αυτονομία του, κατά WLTP, είναι 500 χιλιόμετρα. Σε πρώτη φάση το Polestar 2 μπορεί να παραγγελθεί μόνο online και οι παραδόσεις στους ιδιοκτήτες έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν τον Ιούνιο του 2020.

Advertisement