Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το ηλεκτρικό MINI

Ελλάδα 21:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το ηλεκτρικό MINI

Mobility

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το ηλεκτρικό MINI

Mobility

Η ηλεκτρική πρόταση της MINI (MINI Cooper SE) είναι διαθέσιμη προς πώληση στην Ελλάδα. Το lifestyle της αυτοκίνησης με την τεχνολογία μηδενικών ρύπων συνδυάζονται για να δώσουν περισσότερη sportive αίσθηση στην οδήγηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

 

Η MINI λέει ότι η άφιξη του ηλεκτρικού της μοντέλου είναι τόσο σημαντική όσο το αυτοκίνητο που σηματοδότησε την επανεμφάνιση της μάρκας το 2001. Έρχεται επίσης στην 60ή επέτειο του θρυλικού αυτοκινήτου από το 1959, αλλά και εννέα χρόνια από την πρώτη προσπάθεια της βρετανικής μάρκας στην ηλεκτροκίνηση. Τότε ονομάστηκε MINI E, κατασκευάστηκε σε 600 πρωτότυπα παγκοσμίως με επιλεγμένους οδηγούς που συμμετείχαν σε δοκιμές, ωστόσο, τα αυτοκίνητα δεν πωλήθηκαν ποτέ στο κοινό.

Advertisement
Advertisement

Το νέο και πολυαναμενόμενο MINI Cooper SE έχει αυτονομία που κυμαίνεται από 230 έως 270 χλμ. Κάτω από το αμάξωμα υπάρχει ο ηλεκτροκινητήρας των 184 ίππων της BMW i3S, ο οποίος επιτρέπει στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο να επιταχύνει από 0-100 km/h σε μόλις 7,3 sec και να επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 150 km/h. Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μπαταρία 32,5 kWh, η οποία τοποθετείται οριζόντια κάτω από το κέντρο του αυτοκινήτου, όπου κανονικά βρίσκεται το σύστημα εξάτμισης και το τούνελ μετάδοσης κίνησης του Cooper S με βενζινοκινητήρα. Συνεπώς, ο χώρος στα πίσω καθίσματα και στο πορτμπαγκάζ παραμένει ο ίδιος με το συμβατικό MINI. Η εταιρία παραθέτει αυτονομία (σύμφωνα με τον WLTP) που κυμαίνεται από 230 έως 270 km με τη φόρτιση σε συνεχούς τάσης ρεύμα 50kW, να διαρκεί 35 min για το 80%. Η φόρτιση σε AC 11kW διαρκεί 2,5 ώρες για το 80% ή 3,5 ώρες για πλήρη φόρτιση.

Στο εσωτερικό υπάρχει έντονο το κίτρινο χρώμα, ένα κουμπί εκκίνησης κινητήρα καθώς και διακόπτης για το ηλεκτρικό χειρόφρενο. Η μεγάλη αλλαγή, ωστόσο, είναι η αντικατάσταση του μεγάλου στρογγυλού κοντέρ με τη ρετρό αναφορά από μια ελλειπτική οθόνη με τα δεδομένα ταχύτητας, ισχύος και ηλεκτρικής εμβέλειας.

Advertisement

Η τιμή του MINI Cooper SE στην Ελλάδα είναι στα 33.900 ευρώ

 

Advertisement