Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο καλό θα είναι το νέο Megane;

Ελλάδα 6:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο καλό θα είναι το νέο Megane;

ΝΕΑ

Πόσο καλό θα είναι το νέο Megane;

ΝΕΑ

Ένα από τα αστέρια της έκθεσης αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης θα είναι αναμφίβολα το Megane τέταρτης γενιάς. Η Renault δεν έχει αποκαλύψει ακόμη την εμφάνισή του, όμως αναμένεται να έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το μεγαλύτερο Talisman. Από αυτό εμπνεύστηκαν άλλωστε οι γραφίστες του γαλλικού Auto Moto για να μας παρουσιάσουν το αποτέλεσμα στις ψηφιακές επεξεργασμένες φωτογραφίες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το νέο Megane θα βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική CMF (Common Module Family), την οποία θα μοιράζεται με αυτοκίνητα όπως το Kadjar αλλά και το Nissan Qashqai. Θα είναι ελαφρύτερο από το απερχόμενο μοντέλο, ενώ παράλληλα θα προσφέρει αναβαθμισμένη ποιότητα κύλισης και βελτιωμένη ηχομόνωση.

Οι κινητήρες του – προδιαγραφών Euro 6 βέβαια – θα είναι οι γνωστοί βενζίνης και diesel, όπως ο 1.2 βενζίνης με 130 ίππους και ο 1.6 diesel Energy dCi Twin Turbo με 160 PS. Μέσα στο 2017 αναμένεται να ακολουθήσει η έκδοση RS με ισχύ κοντά στους 300 ίππους, ώστε να αναμετρηθεί με το νέο Peugeot 308 GTi.

Advertisement
Advertisement

Ο γαλλικός ειδικός Τύπος αναφέρει ότι η Renault δεν θα παρουσιάσει τρίθυρη και cabrio έκδοση του νέου Megane, περιοριζόμενη στο 5θυρο hatchback και το station wagon αμάξωμα.