Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο ίδια είναι τα νέα Twingo και smart forfour;

Ελλάδα 16:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο ίδια είναι τα νέα Twingo και smart forfour;

ΝΕΑ

Πόσο ίδια είναι τα νέα Twingo και smart forfour;

ΝΕΑ

Η από κοινού εξέλιξη δύο αυτοκινήτων πόλης με διαφορετική «καταγωγή», όπως τα Twingo και smart forfour, ίσως ξενίζει αρκετούς. Όμως στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας των Ομίλων Renault-Nissan και Daimler είναι ένα αναμενόμενο αποτέλεσμα. Ο Αντιπρόεδρος της Renault, Jerome Stoll, μίλησε στο NewsAuto.gr για τα κοινά σημεία και τις διαφορές των δύο μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Τα γαλλικό και το γερμανικό αυτοκίνητο πόλης βασίζονται σε κοινή πλατφόρμα, έχουν και τα δύο κινητήρα και μετάδοση κίνησης στον πίσω άξονα. Υπάρχουν όμως αρκετές διαφορές μεταξύ τους ώστε να διατηρήσουν το χαρακτήρα τους; «Το Twingo και το smart forfour μοιράζονται περίπου το 60 με 75% των μη ορατών μερών τους. Από την άλλη, διαφέρουν σε ποσοστό 95% στα σημεία που είναι ορατά στον πελάτη. Η διατήρηση της ταυτότητας κάθε μάρκας είναι ένα από τα σημεία κλειδιά για την επιτυχία αυτού του project», δήλωσε στο NewsAuto.gr ο κ. Stoll.

«Άρα, θα βγουν κερδισμένοι και οι δύο όμιλοι;», ρωτήσαμε τον Αντιπρόεδρο της γαλλικής εταιρείας. «Όποιος δει το νέο Twingo δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα μοντέλο της Renault. Η συνεργασία στον τομέα της εξέλιξης είναι για τις δύο εταιρείες αυτό που αποκαλούμε “win win”. Παράλληλα, προσφέρουμε διαφορετικά προϊόντα στους πελάτες κάθε μάρκας», υποστήριξε ο Jerome Stoll.

Advertisement
Advertisement

Η αποκάλυψη των δύο νέων smart θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης 16 Ιουλίου στο Βερολίνο και το NewsAuto.gr θα τη μεταδώσει σε απευθείας σύνδεση.