Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο έγκυρο είναι το ρεκόρ του Type R στο Νίρμπουργκρινγκ; (vid)

Ελλάδα 3:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο έγκυρο είναι το ρεκόρ του Type R στο Νίρμπουργκρινγκ; (vid)

ΝΕΑ

Πόσο έγκυρο είναι το ρεκόρ του Type R στο Νίρμπουργκρινγκ; (vid)

ΝΕΑ

Τον Μάιο του 2014 το Megane RS 275 Trophy-R είχε πραγματοποιήσει νέο ρεκόρ για προσθιοκίνητο μοντέλο παραγωγής στο Νίρμπουργκρινγκ με χρόνο 7:54.36. Την ίδια περίοδο βρισκόταν στην «Πράσινη Κόλαση» και το Civic Type R, πραγματοποιώντας δοκιμές για την εξέλιξη των ελαστικών του. Με το μοντέλο παραγωγής να έχει μόλις αποκαλυφθεί στη Γενεύη, η Honda ανακοίνωσε ότι εκείνο το Type R διέλυσε τον ανταγωνισμό γράφοντας χρόνο 7:50.63 στην απόσταση των 20,8 km.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Για το ρεκόρ του Megane (ήταν κατά 4 sec ταχύτερο του Leon Cupra) είχαν διατυπωθεί ενστάσεις, καθώς αφενός πρόκειται για μοντέλο περιορισμένης παραγωγής (θα κατασκευαστούν 250 μονάδες) και αφετέρου είχαν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα και άλλος εξοπλισμός για περιορισμό του βάρους. Όμως «αστερίσκοι» υπάρχουν και για το Civic Type R. Όπως ανακοίνωσε η Honda ήταν έκδοση προ-παραγωγής που πραγματοποιούσε δοκιμές εξέλιξης, ενώ δεν έφερε κάθισμα συνοδηγού, κλιματισμό και ηχοσύστημα.

Οι Ιάπωνες συμπληρώνουν πάντως ότι το κέρδος σε βάρος εξανεμίστηκε από την τοποθέτηση roll cage: «Για λόγους ασφαλείας και όχι για αύξηση της ακαμψίας», διευκρινίζουν. Ακόμη και έτσι αλλάζει η συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Το Type R δοκιμών δεν έφερε τροποποιήσεις στον κινητήρα, την ανάρτηση, την μετάδοση, την εξάτμιση και τα φρένα, σύμφωνα με τη Honda.

Advertisement
Advertisement

Πάντως η ιαπωνική εταιρεία αναγνωρίζει την… ηθική πλευρά του θέματος και είναι αποφασισμένη να στείλει και πάλι το Civic Type R στο Νίρμπουργκρινγκ (αυτή τη φορά την τελική έκδοση παραγωγής) προκειμένου να πάρει τον τίτλο του ταχύτερου προσθιοκίνητου μοντέλου και με τη… βούλα.

Το καυτό hatch της Honda αναμένεται στην Ελλάδα τον Αύγουστο. Εφοδιάζεται με 2λιτρο turbo απόδοσης 310 PS, χρειάζεται 5,7 sec για το 0-100 και φθάνει σε τελική ταχύτητα τα 270 km/h.

Διαβάστε ΕΔΩ όσα μεταδίσει ο Τάκης Τρακουσέλλης από τη Γενεύη.