Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσες Ferrari F40s κατέχει ο σουλτάνος του Μπρουνέι;

Ελλάδα 14:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσες Ferrari F40s κατέχει ο σουλτάνος του Μπρουνέι;

ΝΕΑ

Πόσες Ferrari F40s κατέχει ο σουλτάνος του Μπρουνέι;

ΝΕΑ

Η τελευταία Ferrari που εγκρίθηκε από τον ίδιο τον Enzo ήταν η F40, ένα από τα πιο ξεχωριστά supercar που φτιάχτηκαν ποτέ. Η ιταλική εταιρεία δημιούργησε 1.300 μονάδες από το 1987 στο σωστό χρώμα Rosso Corsa (κόκκινο). Ωστόσο, ένας απίστευτα πλούσιος συλλέκτης τα άλλαξε όλα αυτά…

Advertisement
Advertisement

 

Μιλάμε για τον σουλτάνο του Μπρουνέι, ο δεύτερος βασιλιάς μονάρχης στον κόσμο, ο οποίος κατέχει περιουσία σχεδόν 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μόνο η συλλογή αυτοκινήτων του πιστεύεται ότι αξίζει περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ, πολλά από αυτά είναι μοντέλα της Ferrari. Η ιστορία της RHD Ferrari F40s αναδύεται κάθε δύο χρόνια, όταν η Car Throttle προβάλλει ένα σχετικό βίντεο. Πόσες F40s έχει στην κατοχή του ο σουλτάνος; Συχνά, λέγεται ότι υπάρχουν επτά από αυτές. Ο Pininfarina συμφώνησε σε κάτι τέτοιο με την προϋπόθεση ότι θα έχει τουλάχιστον έξι παραγγελίες, στις οποίες ο σουλτάνος πρόσθεσε άλλη μια. Όλα τα αυτοκίνητα βρίσκονται στο Μπρουνέι και διαθέτουν εργοστασιακό χρώμα, δέρμα στο εσωτερικό και πρόσθετα χαρακτηριστικά στον εξοπλισμό τους όπως ηχοσύστημα και κλιματισμό. Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από τον Paolo Garella, ο οποίος εργάστηκε άμεσα πίσω από τα θρυλικά ιταλικά αυτοκίνητα την εποχή εκείνη και είναι επίσης ο ίδιος πίσω από τη νέο Stratos που εντοπίστηκε πριν από λίγες μέρες.

Advertisement
Advertisement

Δύο από τις πολύ σπάνιες F40 LM προορισμένες για αγωνιστική χρήση μετατράπηκαν επίσης σε πολυτελή supercars. Γνωρίστε την 91283, το αυτοκίνητο Gun Metal Grey του 1992 με το κόκκινο pinstripe. Είχε ένα γκρι δερμάτινο εσωτερικό με άνετα δερμάτινα καθίσματα από την Testarossa παρακαλώ. Πωλήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, βάφτηκε σε κόκκινο χρώμα και έφερε κόκκινα καθίσματα, αλλά η DK Engineering δαπάνησε περίπου 160.000 δολάρια για να αποκαταστήσει το αυτοκίνητο στο αρχικό χρώμα, διατηρώντας την ελκυστική και σπάνια διαμόρφωση της RHD.