Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα supercars της McLaren έχουν πωληθεί;

Ελλάδα 3:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα supercars της McLaren έχουν πωληθεί;

ΝΕΑ

Πόσα supercars της McLaren έχουν πωληθεί;

ΝΕΑ

Η McLaren ξεκίνησε να κατασκευάζει τα supercars της μόλις πριν από 7 χρόνια. Πόσα αυτοκίνητα πιστεύετε ότι έχει πωλήσει η εταιρεία μέσα σε αυτό το διάστημα; ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, σύμφωνα πάντα με τους Βρετανούς, είναι 15.000 αυτοκίνητα. Μάλιστα, τα 5.000 εξ αυτών πωλήθηκαν μέσα σε ενάμιση χρόνο από τη στιγμή που η No 10.000 McLaren βγήκε από το εργοστάσιο του Woking, ένα νούμερο που δείχνει την αύξηση στις πωλήσεις της μάρκας τα τελευταία χρόνια.

Αυτή τη στιγμή η McLaren κατασκευάζει 20 αυτοκίνητα/μέρα, σημειώνοντας αύξηση 100% σε σχέση με τα 10 αυτοκίνητα/μέρα που κατασκευάζονταν το 2016, όταν και προστέθηκε δεύτερη βάρδια στο εργοστάσιό της.

Το επετειακό, Νο 15.000 αυτοκίνητο, είναι μια McLaren 570S Spider, το νεότερο μοντέλο της βασικής σειράς Sports Series της μάρκας, βαμμένο στο Curacao μπλε χρώμα της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2017 η McLaren πούλησε τον αριθμό-ρεκόρ των 3.340 αυτοκινήτων. Το νούμερο αυτό είναι αντίστοιχο των πωλήσεων της Lamborghini, όμως υπολείπεται από τις πάνω από 8.000 πωλήσεις/χρόνο που σημειώνει η Ferrari. Πάντως, ειδικά για τη McLaren, αναμένεται να σημειώσει νέο ρεκόρ τη φετινή χρονιά, με την προσθήκη στην παραγωγή και της νέας Senna.

McLaren 15000 (1)