Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα km αυτονομίας θα διαθέτει το Polestar 2;

Ελλάδα 19:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα km αυτονομίας θα διαθέτει το Polestar 2;

ΝΕΑ

Πόσα km αυτονομίας θα διαθέτει το Polestar 2;

ΝΕΑ

Το δεύτερο μοντέλο της Polestar το 2, ετοιμάζεται να φτάσει τον επόμενο χρόνο ως βασικός αντίπαλος του καθιερωμένου Tesla Model 3, προσφέροντας παρακαλώ έως και 400 ίππους απόδοση, αλλά το σημαντικότερο απ’ όλα και ένα εύρος αυτονομίας που θα προσεγγίζει τα 564 km. Not bad…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Τα στοιχεία επιβεβαιώθηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Jonathan Goodman, προσθέτοντας ότι το Polestar 2 θα κινείται τιμολογιακά από τις 30.000 έως 50.000 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το βασικό μοντέλο απαιτείται να μας δώσει σημαντική πρόσβαση στην αγορά των EV, όπως ακριβώς τη χρειαζόμαστε”, δήλωσε ο Goodman.

Το Polestar 2 αναμένεται να συνδεθεί στενά με το 40,2 Concept, ένα τετράθυρο sedan υψηλών προδιαγραφών που αποκαλύφθηκε το 2017 παράλληλα με το 40.1 Concept που παρουσίασε το SUV XC40. Η Polestar θα ξεκινήσει το δεύτερο μοντέλο της το επόμενο έτος, ακολουθούμενη από ένα μεγαλύτερο ηλεκτρικό SUV που θα ονομάζεται Polestar 3. Ο Goodman προειδοποίησε ότι οποιοσδήποτε καθιερωμένος κατασκευαστής που θα ξεκινήσει ένα εγχείρημα αποκλειστικά ηλεκτρικό, βασιζόμενο σε εναλλακτικό σχεδιασμό μπορεί να κάνει λάθος, επικαλούμενος μόνο τον ρυθμό της αγοράς των EV.

Advertisement
Advertisement

Volvo Concept 40.2

“Η παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανερχόταν σε 4 εκατομμύρια μονάδες το 2017”, δήλωσε, “αλλά αναμένεται ευρέως ότι θα ανέλθουν σε 29 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το 2025. Οι ιδιοκτήτες EV θα προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Γι ‘αυτό είναι λάθος να υποθέσουμε ότι, επειδή τα αυτοκίνητα είναι ηλεκτρικά, πρέπει να τα φτιάχνουμε φουτουριστικά. Άλλες μάρκες μπορεί να το κάνουν αυτό, αλλά αν κοιτάξουμε μια αγορά αξίας 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων μέσα σε επτά χρόνια, δεν πρόκειται πλέον να είναι εξειδικευμένη, σίγουρα θα αποτελεί mainstream. ” Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι εξίσου ελκυστικά για τα νέα στελέχη, όπως και για τους συνταξιούχους του Λονδίνου. Είναι μια νέα αγορά και οι προθέσεις θα διαφέρουν. Πρέπει λοιπόν να είμαστε ένα φιλόξενο εμπορικό σήμα που δεν θα δείχνει γελοίο, ή σε πανικό…”.