Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα άλογα θα έχει το Audi Q8 RS;

Ελλάδα 8:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα άλογα θα έχει το Audi Q8 RS;

ΝΕΑ

Πόσα άλογα θα έχει το Audi Q8 RS;

ΝΕΑ

Η Audi εθίστηκε με το νέο Q8 και τώρα λέγεται ότι ψάχνεται έντονα με την έκδοση RS του νέου και εντυπωσιακού SUV της. Το όχημα υψηλών προδιαγραφών που βρίσκεται επί του παρόντος στα πλάνα της Audi Sport, θα είναι ισχυρότερο από τη Lamborghini Urus με την οποία μοιράζεται πολλά κοινά μηχανικά μέρη.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ενώ η Urus αποδίδει 641 ίππους, το Audi RS Q8 προφανώς θα ανεβάσει την ισχύ στους 670 με την βοήθεια του κινητήρα της Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid . Η μέγιστη ροπή του θα σκαρφαλώσει στη μυθική τιμή των 850 Nm για να «ταιριάζει» απόλυτα με την Urus. Σε περίπτωση που οι αριθμοί αυτοί επιβεβαιωθούν στην πράξη, σημαίνει ότι το RS Q8 θα γίνει το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής της Audi, περισσότερο ακόμη κι από το R8 V10 Plus. Είναι αυτονόητο ότι δεν θα είναι ταχύτερο από το supercar λόγω του σημαντικά υψηλότερου βάρους του SUV, αλλά θα είναι αρκετά ικανό στην καταπολέμηση του ανταγωνισμού, όπως των BMW X6 M, Mercedes-AMG GLE 63 Coupe και Range Rover Sport SVR.

Πέρα από τον επικουρικό ηλεκτροκινητήρα, το Audi RS Q8 αναμένεται να πάρει μια σειρά από άλλες αναβαθμίσεις σε σχέση με το πρότυπο μοντέλο. Η τετρακίνηση θα είναι στάνταρ, όπως και οι ειδικές οβάλ απολήξεις της εξάτμισης μαζί με τα σήματα “RS”. Το ενισχυμένο σασί, η σκληρότερη ρύθμιση της ανάρτησης, τα πανίσχυρα φρένα beefier και οι νέοι τροχοί θα το ξεχωρίσουν περαιτέρω από τα «μικρότερα» Q8. Το Audi RS Q8 παραγωγής πιθανότατα θα κάνει το ντεμπούτο του πριν από το τέλος της δεκαετίας.

Advertisement
Advertisement

Audi-rs-q8-spy-shots-tsiro-530