Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως θα προετοιμαστούμε για ταξίδι με αυτοκίνητο

Ελλάδα 7:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως θα προετοιμαστούμε για ταξίδι με αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Πως θα προετοιμαστούμε για ταξίδι με αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Η AutoPlanet  φροντίζει με την πλούσια γκάμα αξεσουάρ και ανταλλακτικών της να κάνει το επόμενο ταξίδι σας ασφαλές και άνετο.

Advertisement
Advertisement

Ο Μάρτιος μας επιφύλασσε όχι μία, αλλά δύο ευχάριστες εκπλήξεις. Εκτός από το γεγονός ότι είναι ο μήνας που υποδηλώνει το τέλος του χειμώνα, ο φετινός περιλαμβάνει δύο δυνατά εορταστικά τριήμερα. Αυτό μεταφράζεται σε περισσότερη ξεκούραση, περισσότερο χρόνο με την οικογένεια, και φυσικά ευκαιρία για εξόρμηση και ταξιδάκι με το αυτοκίνητο.

Κάθε προετοιμασία για ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι σημαντική, ωστόσο υπάρχουν κάποιες χρονικές περίοδοι που χρήζουν λίγης περισσότερης προσοχής. Το πέρασμα από τον χειμώνα στην άνοιξη αλλάζει λίγο τα δεδομένα στις συνθήκες και τις απαιτήσεις που έχουμε από το αυτοκίνητό μας και φυσικά από τον εαυτό μας.

Τρεις είναι οι τομείς που πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας προκειμένου αυτά τα τριήμερα να γίνουν ξεκούραστα και χαλαρωτικά. Ο πρώτος τομέας είναι η προετοιμασία του αυτοκινήτου μας, ο δεύτερος είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός ασφάλειας και ο τρίτος είναι ο τομέας της αυξημένης άνεσης και εργονομίας που θα μας δώσουν τα κατάλληλα αξεσουάρ αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Και στους τρεις αυτούς τομείς λύσεις έρχεται να δώσει η AutoPlanet .

Η AutoPlanet είναι μια από τις λίγες εταιρίες στην Ελλάδα με τεχνογνωσία και προσανατολισμό αποκλειστικά στα ανταλλακτικά και αξεσουάρ αυτοκινήτου. Το τρίπτυχο της επιτυχίας της είναι η άριστη γνώση του αντικειμένου, η άμεση επαφή με τον πελάτη για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και η κορυφαία ποιότητα στα επώνυμα προϊόντα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οδηγός πριν ξεκινήσει το ταξίδι του είναι να φροντίσει για τη σωστή μηχανολογική κατάσταση του αυτοκινήτου του. Αρχικά, θα πρέπει να ελεγχθεί η στάθμη των υγρών του αυτοκινήτου. Το λιπαντικό κινητήρα, το υγρό φρένων, το υγρό υαλοκαθαριστήρων και το αντιψυκτικό θα πρέπει να βρίσκονται όλα στη σωστή στάθμη ανάμεσα στις ενδείξεις min & max.

Advertisement

Ακόμα, θα πρέπει να ελεγχθεί η πίεση αέρα των ελαστικών, οι υαλοκαθαριστήρες και οι λαμπτήρες του αυτοκινήτου. Όλοι αυτοί οι ελέγχοι θα αποτρέψουν από τυχόν προβλήματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και θα κάνουν τη διαδρομή με το αυτοκίνητο ασφαλέστερη.

Βρείτε στην AutoPlanet λάδια κινητήρα, υγρό υαλοκαθαριστήρων, υαλοκαθαριστήρες Bosch, λάμπες Philips & λάμπες Osram στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

Advertisement

Tip: Για να έχουμε πάντα τη σωστή πίεση στα ελαστικά προκειμένου το αυτοκίνητο να έχει σωστή συμπεριφορά στο δρόμο και καλύτερη κατανάλωση καυσίμου, καλό είναι να προμηθευτούμε ένα κομπρεσέρ αέρα ελαστικών. Ιδιαίτερα όταν φορτώνουμε το αυτοκίνητο με μπαγκάζια η πίεση στα ελαστικά και σε αυτή την περίπτωση, η χρήση ενός κομπρεσέρ αέρα ελαστικών είναι χρήσιμη και απαραίτητη.

Η δεύτερη παράμετρος που πρέπει οπωσδήποτε να λάβουμε υπόψη είναι ο εξοπλισμός ασφάλειας που είναι απαραίτητο να έχουμε μαζί μας. Ένα κιτ πρώτων βοηθειών με φαρμακείο το οποίο θα συνοδεύεται από τρίγωνο και φωσφορίζον γιλέκο δεν πρέπει να λείπει από το αυτοκίνητο. Το ίδιο σημαντικός είναι ο εκκινητής μπαταρίας, ο πυροσβεστήρας και ο φακός. Επιπλέον, παρότι έχει περάσει ο χειμώνας, ο Μάρτιος κρύβει εκπλήξεις στον καιρό, άρα καλό είναι να έχουμε μαζί μας και αλυσίδες χιονιού ή χιονοκουβέρτες.

Τα καλύτερα επώνυμα αξεσουάρ πρώτης ανάγκης αυτοκινήτου δεν θα δυσκολευτείτε να τα βρείτε επίσης στην AutoPlanet και μάλιστα σε πολύ δελεαστικές τιμές.

Advertisement

Ο τρίτος τομέας που συνήθως –κακώς– τον παραβλέπουμε είναι τα αξεσουάρ ταξιδιού, τα οποία μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο της άνεσης στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Η Autoplanet προτείνει τα εργονομικά μαξιλαράκια ταξιδιού τα οποία τοποθετούνται εύκολα και χωρίς εργαλεία στο σημείο του αυχένα ή το σημείο της μέσης του οδηγού και του συνοδηγού ανάλογα με το τι θα επιλέξετε – φροντίζοντας για την καλύτερη στάση του σώματος σε πολύωρη οδήγηση.

Ακόμα, μια καλή βάση κινητού αυτοκινήτου είναι απαραίτητη όταν οδηγούμε μεγάλες αποστάσεις. Η τοποθέτησή μιας βάσης κινητού αυτοκινήτου στο κατάλληλο σημείο προσφέρει αυξημένη ασφάλεια αφού σταματάμε να «ψάχνουμε» σε θήκες το τηλέφωνο όταν το χρειαστούμε, ενώ απολαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (όπως πλοήγηση) χωρίς να αποσπάτε η προσοχή μας. Στην AutoPlanet εκτός από βάσεις smartphone θα βρείτε και φορτιστές αυτοκινήτου για το κινητό σας όλων των τύπων.

Η σπαζοκεφαλιά της φόρτωσης του πορτμπαγκάζ σε κάθε ταξίδι μπορεί να απλοποιηθεί χάρη στααξεσουάρ οργάνωσης που προσφέρει η Autoplanet. Μια θήκη οργάνωσης πορτμπαγκάζ προσφέρει καλύτερη κατανομή των αποσκευών, ενώ μπορείς εύκολα να διαχωρίσεις τα αντικείμενα εκείνα που χρειάζεσαι περισσότερο δημιουργώντας έναν ειδικό χώρο στη θήκη οργάνωσης.

Παράλληλα, αν πρέπει να μεταφέρουμε κάποιο αντικείμενο στο ταξίδι και δεν θέλουμε να λερωθεί το πορτ-μπαγάζ, μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα κάλυμμα πορτ-μπαγκάζ.

Τι κάθεστε λοιπόν; Προετοιμαστείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το ταξίδι του τριημέρου σας με τη βοήθεια και την εγγύηση ποιότητας της AutoPlanet.