Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως θα είναι το νέο Opel Insignia;

Ελλάδα 3:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως θα είναι το νέο Opel Insignia;

ΝΕΑ

Πως θα είναι το νέο Opel Insignia;

ΝΕΑ

Όπως και στην περίπτωση του νέου Astra, έτσι και με το νέο Insignia που θα παρουσιαστεί σε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια, θα έχει ελαφρώς πιο δυναμική σχεδίαση, αποδοτικούς turbo κινητήρες και το βασικότερο λιγότερα… κιλά!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Πέρα από την πιο δυναμική σχεδίαση που θα προσεγγίζει περισσότερο το μοτίβο ενός κουπέ-σεντάν (με αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο Monza, φυσικά θα υπάρχει και η πιο οικογενειακή Sport Tourer εκδοχή), το νέο Opel Insignia θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις με το γερμανικό Auto Bild να αναφέρει πως στο μήκος θα προστεθούν 150 mm και στο μεταξόνιο περίπου 9 mm. Αυτό σημαίνει πως οι χώροι για τους επιβάτες θα είναι σημαντικά μεγαλύτεροι, ενώ το ταμπλό θα ακολουθεί την λογική του νέου Astra με λιγότερους διακόπτες και νέας γενιάς σύστημα πολυμέσων.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τα νέας γενιάς σύνολα με τις βασικές εκδόσεις να έχουν κάτω από το καπό τους τον 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1.000 cc καθώς και τον γνωστό ντίζελ στα 1.600 cc. Το γερμανικό περιοδικό κάνει λόγο και για ένα νέο bi-turbo με 160 άλογα (πιθανότητα μία ισχυρότερη εκδοχή του 1.6 CDTI), ενώ οι μεγαλύτεροι κινητήρες θα συνδυάζονται και με τετρακίνηση. Όσο για τα αυτόματα κιβώτια, η Opel θα διατηρήσει την κλασική συνταγή με μετατροπέα ροπής (και όχι κάποιο διπλοσύμπλεκτο). Αργότερα θα παρουσιαστεί και το κορυφαίο Insignia OPC με ένα νέο V6 και ισχύ πάνω από 400 άλογα!

Advertisement
Advertisement