Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς θα είναι το επόμενο Mitsubishi Evo;

Ελλάδα 17:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς θα είναι το επόμενο Mitsubishi Evo;

ΝΕΑ

Πώς θα είναι το επόμενο Mitsubishi Evo;

ΝΕΑ

Μπορεί η παραγωγή του Lancer Evolution να έχει σταματήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου, όμως αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για τους ανεξάρτητους σχεδιαστές που φέρνουν στο προσκήνιο νέες εικόνες για τη μορφή που θα μπορούσε να έχει η νέα γενιά του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Την προηγούμενη εβδομάδα η Mitsubishi έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες teaser εικόνες του πρωτότυπου e-Evolution που θα μας δείξει σε λίγες ημέρες στην έκθεση του Τόκιο. Το συγκεκριμένο concept διαθέτει υπερυψωμένο σεντάν αμάξωμα με off road χαρακτηριστικά και αιχμηρή σχεδίαση με πολλές γωνίες. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την ιαπωνική φίρμα, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό (με 3 ηλεκτρικά μοτέρ) και η κίνηση θα μεταφέρεται μόνιμα στους 4 τροχούς.

Με βάση το συγκεκριμένο concept ανεξάρτητος σχεδιαστής δημιούργησε την πιθανή έκδοση παραγωγής του Mitsubishi Evo, που θα μπορούσε να φιγουράρει και πάλι στη λίγκα των ιαπωνικών sport μοντέλων. Σε επίπεδο εμφάνισης τώρα, το εμπρόσθιο μέρος προέρχεται σχεδόν απευθείας από το νέο Eclipse, ενώ οι μεγάλοι αεραγωγοί, τα σπόιλερ, οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων και η αεροτομή στο πίσω μέρος ξυπνούν μνήμες από το ένδοξο παρελθόν, όπου το Lancer Evolution ήταν συνώνυμο της σπορτίφ οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Παρόλο που δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως αν τελικά η Mitsubishi ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί και πάλι στην εν λόγω κατηγορία, η συγκεκριμένη ψηφιακή εικόνα θα πρέπει να βάλει τους Ιάπωνες σε σοβαρές σκέψεις.