Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς θα είναι το επόμενο Audi A6;

Ελλάδα 16:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς θα είναι το επόμενο Audi A6;

ΝΕΑ

Πώς θα είναι το επόμενο Audi A6;

ΝΕΑ

H νέα γενιά του Audi A6 αλλάζει ριζικά πρόσωπο και θα παρουσιαστεί πιθανότατα στα τέλη του έτους. Δείτε τι μας ετοιμάζει η εταιρεία με έδρα το Ίγκολσταντ.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Η 5η γενιά του Audi A6 αφήνει πίσω το συντηρητικό παρελθόν της και ετοιμάζεται να μπει δυναμικά-και πάλι-στην κατηγορία των premium μεγάλων αυτοκινήτων. Το μοντέλο παραγωγής θα κάνει την εμφάνισή του στα τέλη του 2017 και θα βασίζεται σχεδιαστικά στο εικονιζόμενο πρωτότυπο Prologue, που είδαμε το 2014 στην έκθεση του Λος  Άντζελες.  Εκτός της δυναμικής εμφάνισης με τα κουπέ σχεδιαστικά στοιχεία, η Audi θα εμπλουτίσει τη γκάμα του μεγάλου της μοντέλου και με νέες εκδόσεις. Έτσι, παράλληλα με τα sedan & avant αμαξώματα περιμένουμε μια Sportback έκδοση με πολυχρηστικό χαρακτήρα, αλλά και μια με off road στοιχεία, με την κωδική ονομασία Q6 (η Allroad version θα παραμείνει).

Advertisement
Advertisement

To νέο Α6 θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα MLB της Audi και θα είναι ελαφρύτερο κατά 100 κιλά, ενώ το μεταξόνιο όπως και τα μετατρόχια θα είναι μεγαλύτερα με οφέλη σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς και άνεσης. Μάλιστα, πηγές από την εταιρεία αναφέρουν ότι για την κατασκευή αρκετών μερών του θα χρησιμοποιηθούν στοιχεία όπως αλουμίνιο και ανθρακόνημα, ώστε το βάρος να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Σε τεχνολογικό επίπεδο τώρα, το μοντέλο θα λάβει όλες τις τελευταίες καινοτομίες της Audi και θα εξοπλιστεί-μεταξύ άλλων-με σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Τέλος, στη γκάμα των μηχανικών του συνόλων θα δούμε μια υβριδική έκδοση, όπως επίσης και μια με ηλεκτρικό τούρμπο και απόδοση πάνω από 400 άλογα, στα πρότυπα του νέου SQ7.