Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως θα αναπτυχθεί μελλοντικά η Mitsubishi;

Ελλάδα 3:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως θα αναπτυχθεί μελλοντικά η Mitsubishi;

ΝΕΑ

Πως θα αναπτυχθεί μελλοντικά η Mitsubishi;

ΝΕΑ

Η Mitsubishi παρουσίασε το νέο της πρόγραμμα “Drive for Growth”, το οποίο αποκαλύπτει πως η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα προωθήσει αρκετά νέα μοντέλα και θα αυξήσει τις επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη προϊόντων.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το στρατηγικό τριετές σχέδιο αποσκοπεί στην αύξηση των ετήσιων πωλήσεων και των εσόδων κατά 30%. Εάν η εταιρεία είναι επιτυχημένη, θα πουλήσει 1,3 εκατομμύρια οχήματα ετησίως έως το 2020 και θα έχει έσοδα 2,5 τρισεκατομμύρια γιεν (22,1 δισεκατομμύρια δολάρια). Το σχέδιο καλεί επίσης την εταιρεία να επενδύσει πάνω από 600 δισεκατομμύρια γιέν (5,3 δισεκατομμύρια δολάρια) σε κεφαλαιουχικές δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη. Παρά τις τεράστιες επενδύσεις, η Mitsubishi αναφέρει ότι θα “διατηρήσει την οικονομική πειθαρχία και θα δημιουργήσει θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές κατά τη διάρκεια της περιόδου”.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Mitsubishi θα ξεκινήσει 11 νέα ή επανασχεδιασμένα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του Eclipse Cross και του XPANDER. Έξι από αυτά τα οχήματα θα είναι “εντελώς νέα” και η εταιρεία αναμένει να εισάγει περίπου δύο οχήματα κάθε χρόνο. Η εταιρεία θα ξεκινήσει ένα ηλεκτρικό kei αυτοκίνητο το 2020 και μέχρι το τέλος του σχεδίου, αναμένει τα πέντε καλύτερα πωληθέντα παγκόσμια μοντέλα … ώστε να καλύψουν το 70% του συνολικού όγκου πωλήσεων.

Advertisement
Advertisement

Mitsubishi-Eclipse-Sport-tsiro-640

Εκτός από την εισαγωγή νέων οχημάτων, η Mitsubishi θα ξεκινήσει μια επέκταση στην Κίνα, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Αμερική, η εταιρεία θα βελτιώσει το δίκτυο αντιπροσωπείας της με στόχο την αύξηση των πωλήσεων σε 130.000 μονάδες το 2019.

Σε δήλωση του, ο διευθύνων σύμβουλος της Mitsubishi, Osamu Masuko, τόνισε: «Θα αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στην εταιρεία μας ως ύψιστη προτεραιότητα, θα ξεκινήσουμε με επιτυχία νέα οχήματα και θα πετύχουμε μια οικονομική ανάκαμψη. Αυτά θα είναι τα θεμέλια για τη μελλοντική μας βιώσιμη ανάπτυξη. Τα οποία συνεπάγονται αυξημένες κεφαλαιακές δαπάνες».