Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως σας φαίνεται αυτή η BMW του αύριο;

Ελλάδα 12:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως σας φαίνεται αυτή η BMW του αύριο;

ΝΕΑ

Πως σας φαίνεται αυτή η BMW του αύριο;

ΝΕΑ

Η μεγάλων διαστάσεων διπλή μάσκα νεφρών της BMW συνεχίζει να μεγαλώνει όσο περνά ο καιρός, όπως αποδεικνύεται βέβαια και από το τελευταίο πρωτότυπο i4 EV αλλά και την ρεαλιστική απόδοση του επερχόμενου κουπέ της σειράς 4. Υπάρχει ζωή μετά από αυτό; Oh yes…

Advertisement
Advertisement

Και τα δυο αυτά πρωτότυπα διαθέτουν ως σήμα κατατεθέν τις τεράστιες γρίλιες που δίνουν μεμιάς το στίγμα στη μπροστινή πρόσοψη. Ωστόσο, δύο σχεδιαστές ελπίζουν να περιορίσουν αυτή την απείθαρχη επέκταση με μια νέα αντίληψη.

Οι Ευρωπαίοι ανεξάρτητοι σχεδιαστές Vladimir Panchenko και Vitali Enes (μέσω της ιστοσελίδας Behance) έδωσαν τη δική τους φανταχτερή εκδοχή με ρεαλιστικές αναλογίες και όχι με την κλασική τεράστια μάσκα στο ρύγχος. Αν δεν σας είχαμε πει ότι αυτό ήταν ένα render, εύκολα θα το περνούσατε για όχημα παραγωγής.

Οι Panchenko και Enes ξεκίνησαν το σχέδιό τους έχοντας ως βάση τη X2. Αντί για ένα συμπαγές crossover, όμως, οι δύο σχεδιαστές δημιούργησαν ένα χαμηλό αυτοκίνητο με αιχμηρές γραμμές και, ευτυχώς, με μια κανονικών διαστάσεων μάσκα στο πρόσθιο τμήμα. Σίγουρα δεν πρόκειται για κάποια απειλή για τη γνωστή και καταξιωμένη X2, αλλά αυτή η απόδοση αποτελεί αναμφισβήτητα μια σημαντική βελτίωση.

Advertisement
Advertisement

“Η ιδέα ήταν να πάρουμε κάτι σαν τη X1 και να τη βάλουμε σε ένα αυτοκίνητο με διαφορετικές αναλογίες, όπως η M3 E46 compact”, σημειώνει ο Panchenko. “Τότε σκέφτηκα ίσως να χρησιμοποιήσω και ένα άλλο σχέδιο, παίρνοντας τα σκίτσα της X2 από τον Sebastian Simm”. Για το σκοπό αυτό, το πρωτότυπο Coupe συνδυάζει εξαιρετικά τα crossover X1 και X2. Αυτό υιοθετεί επίσης καταβολές και DNA από την E46 M3, αναφέρουν με νόημα οι σχεδιαστές του. Και αν οι αγοραστές των Η.Π.Α. μπορεί να ενδιαφέρονται περισσότερο για τα SUV X1 και X2 – καθιστώντας το συγκεκριμένο πρωτότυπο αχρείαστο για την αγορά τους – το κομψό και πανέμορφο Coupe θα είχε πολύ νόημα στην ευρωπαϊκή γκάμα της BMW.