Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς προχωρά το Επιχειρηματικό Πάρκο στη Φυλή;

Ελλάδα 22:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς προχωρά το Επιχειρηματικό Πάρκο στη Φυλή;

ΝΕΑ

Πώς προχωρά το Επιχειρηματικό Πάρκο στη Φυλή;

ΝΕΑ

Το έργο που θ’ αλλάξει τα δεδομένα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Λεκανοπεδίου, μπαίνει σε κρίσιμη καμπή.

Advertisement
Advertisement

Το φιλόδοξο project έχει ως στόχο την μετεγκατάσταση κυρίως των μεταφορικών εταιρειών, από την περιοχή του Βοτανικού σε οργανωμένη δομή σε ακίνητο στον Δήμο Φυλής.

Τον διαγωνισμό τον «τρέχει» το ΤΑΙΠΕΔ για λογαριασμό του Δήμου Φυλής και θα πραγματοποιηθεί ως έργο παραχώρησης. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί άμεσα και στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να υπάρχει προτιμητέος επενδυτής. Οι υπογραφές εκτιμάται ότι θα πέσουν το 2025, ενώ οι πρώτες μεταφορές επιχειρήσεων θα γίνουν από το 2026.

Η τελευταία θετική εξέλιξη ήταν η Προέγκριση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειάς του η Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στη θέση «Σπηλιές» Δήμου Φυλής Αττικής, στο πλαίσιο μετεγκατάστασης μεταφορικών επιχειρήσεων από την περιοχή του Ελαιώνα Αττικής.

Advertisement
Advertisement

Η ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι πως στο Επιχειρηματικό Πάρκο θα γίνει διαχωρισμός σε δύο Ζώνες (Ζώνη 1 και Ζώνη 2) προκειμένου να προστεθεί η ειδική χρήση «(15) Τουριστικά καταλύματα (μόνο κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα)» του άρθρου 9 του Π.Δ. 59/2018, στη Ζώνη 2, για την ορθή λειτουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου.

Η περιοχή που θα αναπτυχθεί το Επιχειρηματικό Πάρκο Φυλής εντάσσεται στις χρήσεις γης ς του άρθρου 8 «Παραγωγικές δραστηριότητες χαμηλής και μέσης όχλησης» του Π.Δ. 59/2018 (Α’ 114) όπως ισχύει, εξαιρουμένων των ειδικών χρήσεων «(37) Εγκαταστάσεις οχημάτων τέλους κύκλου ζωής» και «(39) Κέντρα αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) και Οστών».