Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς προχωρά η επέκταση του Μετρό στο Ίλιον;

Ελλάδα 18:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς προχωρά η επέκταση του Μετρό στο Ίλιον;

ΝΕΑ

Πώς προχωρά η επέκταση του Μετρό στο Ίλιον;

ΝΕΑ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Υποδομών, ξεκινά η β’ φάση του διαγωνισμού.

Advertisement
Advertisement

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στο διαγωνισμό της Ελληνικό Μετρό για την επέκταση προς Ίλιον. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μέσα στο έτος  θα ξεκινήσει η β` φάση του διαγωνισμού και αυτό προσδιορίζεται μέχρι το καλοκαίρι.

Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε στις 3 Μαΐου 2023, με την εκδήλωση ενδιαφέροντος, προσέλκυσε συνολικά 4 σχήματα: ΤΕΡΝΑ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΑΒΑΞ-GHELLA-ALSTOM και ΑΚΤΩΡ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Πλέον είμαστε σε προχωρημένο στάδιο για την έγκριση των περιβαλλοντικών μελετών που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πάει ένα βήμα μπρος ο διαγωνισμός. Παράλληλα η Ελληνικό Μετρό θα αποφασίσει για τα σχήματα που θα συνεχίσουν στην διαγωνιστική διαδικασία.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα μεγάλο περιβαλλοντικό και συγκοινωνιακό έργο που θα αλλάξει τον τρόπο μετακίνησης στην Δυτική Αττική και πιο συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Πετρούπολης, του Ιλίου, και εν μέρει του Καματερού. Με τη λειτουργία του αναμένεται να μειωθούν σημαντικά οι χρόνοι πρόσβασης στο κέντρο της Αθήνας από τις δυτικές συνοικίες (από το Ίλιον στην Ομόνοια, σε περίπου 18 λεπτά).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δρομολογούνται 188 έργα ύψους 27,6 δισ. ευρώ
Το μετρό Θεσσαλονίκης έκανε το πρώτο δρομολόγιο με επιβάτες! (+video)
Ιδού το μεγάλο τούνελ που θα σώσει την Αττική