Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως ο δεξιός Μασκ γίνεται «βαρίδι» για την Tesla;

Ελλάδα 21:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως ο δεξιός Μασκ γίνεται «βαρίδι» για την Tesla;

ΝΕΑ

Πως ο δεξιός Μασκ γίνεται «βαρίδι» για την Tesla;

ΝΕΑ

Ο χαρισματικός CEO της Tesla ήταν ανέκαθεν το δυνατό της χαρτί. Όμως οι πολιτικές του πεποιθήσεις προβληματίζουν ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού.

Advertisement
Advertisement

Ο Έλον Μασκ, ο άνθρωπος που γέννησε την ιδέα και υπήρξε πάντα ο θεμέλιος λίθος της Tesla, είναι μία προσωπικότητα με παγκόσμια λάμψη. Ωστόσο, οι πρόσφατες διαμάχες γύρω από τη συμπεριφορά του αμαυρώνουν πλέον τη φήμη της Tesla και ενδεχομένως εμποδίζουν την ανάπτυξή της.

Η σύνδεση της Tesla με τον Μασκ έχει γίνει όλο και πιο προβληματική, ιδίως μεταξύ των καταναλωτών με αριστερές πολιτικές πεποιθήσεις, οι οποίοι αποτελούν σημαντικό μέρος της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων.

Καθώς η Tesla ετοιμάζεται να ανακοινώσει απογοητευτικές πωλήσεις πρώτου τριμήνου για το 2024, είναι προφανές ότι οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις και οι δεξιών αντιλήψεων θέσεις του Μασκ απομακρύνουν πιθανούς πελάτες.

Advertisement
Advertisement

Έρευνα που διεξήχθη από την εταιρεία πληροφοριών αγοράς Caliber δείχνει ότι οι ενέργειες του Μασκ συμβάλλουν στην πτώση της φήμης της Tesla.

Ένα σημαντικό ποσοστό 83% των Αμερικανών που συμμετείχαν στην έρευνα συνδέει τον Μασκ με την αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά η πρόσφατη συμπεριφορά του έχει οδηγήσει σε αύξηση των δυσμενών απόψεων, οι οποίες αυξάνονται από 34% το 2022 σε 42% το 2023.

Επιπλέον, η βαθμολογία εκτίμησης της Tesla έχει πέσει κατακόρυφα στο 31%, λιγότερο από το μισό της βαθμολογίας του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της Caliber.

Advertisement

Αυτή η πτώση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική καθώς παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η BMW, η Audi και η Mercedes εισέρχονται στην αγορά EV, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των καταναλωτών μακριά από την Tesla.

Ενώ η Tesla αποδίδει την επιβράδυνση της ζήτησης ηλεκτρικών στα υψηλά επιτόκια, η εταιρεία φαίνεται να επηρεάζεται δυσανάλογα σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της.

Advertisement

Ενώ οι πωλήσεις της Tesla το πρώτο τρίμηνο αναμένεται να αυξηθούν μόνο κατά 3% σε σχέση με πέρυσι, η υπόλοιπη βιομηχανία EV αναμένει αύξηση 15% στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Cox.

Παρά τις προκλήσεις αυτές, η Tesla επωφελείται από μια πιστή πελατειακή βάση που έλκεται από τις επιδόσεις των οχημάτων της και την υποδομή φόρτισης.

Ωστόσο, καθώς περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες προσφέρουν ανταγωνιστικές επιλογές EV και οι καταναλωτές γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικοί απέναντι στη συμπεριφορά του Μασκ, η Tesla μπορεί να αντιμετωπίσει σημαντικά εμπόδια στη διατήρηση της κυριαρχίας της στην αγορά.

Advertisement