Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes A-Class

Πως λειτουργεί το DISTRONIC της A-Class

Ελλάδα 7:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως λειτουργεί το DISTRONIC της A-Class

Mercedes A-Class

Πως λειτουργεί το DISTRONIC της A-Class

Mercedes A-Class

H νέα Mercedes-Benz A-Class είναι ένα μοντέλο γεμάτο τεχνολογία. Και σε αυτή την πλούσια τεχνολογική φαρέτρα συστημάτων ασφαλείας, ένα από αυτά που ξεχωρίζει είναι στο ενεργό σύστημα υποβοήθησες απόστασης Distronic.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το προηγμένο αυτό σύστημα είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο τόσο αν βρίσκεστε εν μέσω μποτιλιαρίσματος όσο κι αν κινείστε ταχύτερα αλλά με άλλα οχήματα μπροστά σας σε κοντινή απόσταση.

Ρυθμίζοντας αυτόματα την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, σας ξεκουράζει αισθητά, απαλλάσσοντας σας από το άγχος των συνηθισμένων μικρών, ανόητων επαφών με άλλα οχήματα εν μέσω κίνησης.

Εάν έχετε επιλέξει και το ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, το ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης Distronic σας προσφέρει ακόμα περισσότερη άνεση. Εάν το αυτοκίνητο παραμείνει ακινητοποιημένο σε μποτιλιάρισμα για λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα, ξεκινά εκ νέου αυτόματα.

Advertisement
Advertisement

Το φάσμα των δυνατοτήτων – ειδικά σε επαρχιακούς δρόμους – διευρύνεται ακόμα περισσότερο με τη λειτουργία προσαρμογής ταχύτητας βάσει διαδρομής. Όταν το αυτοκίνητο πλησιάζει, για παράδειγμα, σε στροφή, το σύστημα μειώνει προνοητικά την ταχύτητα. Το ίδιο συμβαίνει και σε διασταυρώσεις, κυκλικούς κόμβους ή διόδια, όπου πρέπει να προσαρμόζετε επιπρόσθετα την ταχύτητα ανάλογα με τις απαιτήσεις. Αφού το αυτοκίνητο βγει από τη στροφή και υπάρχει αρκετή απόσταση από το μπροστινό όχημα, επιταχύνει αυτόματα στην ταχύτητα που έχετε επιλέξει.

2018-Mercedes-A-Class-distronic-c640

Οι λειτουργίες του καινοτόμου συστήματος είναι ακόμα περισσότερες όταν είναι ενεργοποιημένη η καθοδήγηση στη διαδρομή. Όταν το αυτοκίνητο κινείται, για παράδειγμα, στη δεξιά λωρίδα ενός αυτοκινητόδρομου, επιβραδύνει αυτόματα πριν την αντίστοιχη έξοδο. Το ίδιο συμβαίνει και σε διασταυρώσεις στις οποίες πρέπει να στρίψετε σύμφωνα με τη διαδρομή του συστήματος πλοήγησης ή πριν τις οποίες ανάβετε φλας.