Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς κατασκευάζεται η Lamborghini Huracan EVO; (video)

Ελλάδα 16:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς κατασκευάζεται η Lamborghini Huracan EVO; (video)

ΝΕΑ

Πώς κατασκευάζεται η Lamborghini Huracan EVO; (video)

ΝΕΑ

Ένα άκρως ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ μας ταξιδεύει ψηφιακά στο εργοστάσιο της Lamborghini και στη μονάδα συναρμολόγησης της Huracan EVO.

Advertisement
Advertisement

Το γερμανικό κανάλι Welt παρουσίασε το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Dreamcars», αφιερωμένο στη Lamborghini και πιο συγκεκριμένα στη διαδικασία παραγωγής της νέας έκδοσης της Huracan, την EVO.

Στα 48 λεπτά που διαρκεί το εν λόγω ντοκιμαντέρ, ο θεατής έχει την ευκαιρία να μάθει αρκετές λεπτομέρειες που αφορούν το παρελθόν και το παρόν της ιστορικής φίρμας από την Sant’Agata. Επίσης μαθαίνουν σημαντικές πληροφορίες για το εργοστάσιο όπου κατασκευάζεται η Huracan EVO, αλλά και για τις αγωνιστικές δραστηριότητες της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Για την κατασκευή της Huracan EVO είναι υπεύθυνη μία ομάδα 80 εργαζομένων, από τους συνολικά 1.800 που απασχολούνται στο εργοστάσιο. Η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί την κορυφαία της γκάμας του κεντρομήχανου supercar, όντας και η ισχυρότερη. Κάτω από το εντυπωσιακής σχεδίασης αμάξωμα βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός V10 κινητήρας των 5,2 λίτρων, ο οποίος χάρη σε συγκεκριμένες βελτιώσεις, όπως την τοποθέτηση βαλβίδων εισαγωγής από τιτάνιο, τον διπλό ψεκασμό και την αύξηση της σχέσης συμπίεσης (12,7:1) αποδίδει 640 ίππους στις 8.000 rpm και 600 Nm ροπής στις 6.500 rpm. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα κορυφαίες επιδόσεις με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε 2,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 325 χλμ./ώρα.

Επίσης, διαθέτει ανάρτηση με μαγνητορροϊκά αμορτισέρ δεύτερης γενιάς, αεριζόμενους κεραμικούς δίσκους με διάμετρο 380 mm εμπρός και 356 mm πίσω, τετρακίνηση, αλλά και τετραδιεύθυνση.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Φέρτε πίσω το αυτοκίνητο και περάστε από το ταμείο!

Από τα… σαπάκια στράφηκαν στα «ρημάδια» μεταχειρισμένα

Έτσι θα αποζημιωθείτε αν πάθετε ζημιά από λακκούβα

Advertisement