Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς υποδέχθηκε η Ευρώπη το υβριδικό της Kia;

Ελλάδα 16:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς υποδέχθηκε η Ευρώπη το υβριδικό της Kia;

ΝΕΑ

Πώς υποδέχθηκε η Ευρώπη το υβριδικό της Kia;

ΝΕΑ

Το Niro αντιπροσωπεύει την εναλλακτική πρόταση της Kia στα compact crossover. Η υβριδική τεχνολογία που εξασφαλίζει χαμηλή κατανάλωση και η εργοστασιακή εγγύηση των 7 ετών είναι δύο ισχυρά όπλα στη μάχη με τους ανταγωνιστές του. Από τον Ιούλιο που τέθηκε σε κυκλοφορία και μέχρι σήμερα η Kia Motors έχει δεχτεί περισσότερες από 23.000 παραγγελίες από κατοίκους ευρωπαϊκών χωρών.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Σχεδόν 6.000 αυτοκίνητα έχουν ήδη παραδοθεί. Από αυτά το 46% παραδόθηκε σε ιδιώτες, ενώ το υπόλοιπο 54% αφορά στόλους επιχειρήσεων και εταιρειών μίσθωσης. Άλλα 15.000 αυτοκίνητα θα παραδοθούν μέχρι τα τέλη του 2016. Το Niro βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της Kia, φτιαγμένη αποκλειστικά για οικολογικά μοντέλα, ενώ το υβριδικό του σύστημα έχει συνδυαστική ισχύ 141 ίππους. Περιλαμβάνει τον ατμοσφαιρικό βενζίνης 1.6 GDI με 105 PS και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 43 PS. Η κίνηση περνά στους μπροστινούς τροχούς μέσω του 6τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DCT.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου πολυμερούς ζυγίζουν 33 kg και είναι τοποθετημένες κάτω από τα πίσω καθίσματα. Έτσι δεν επηρεάζεται ο χώρος αποσκευών που φθάνει σε όγκο τα 421 lt. Η Kia δηλώνει μεικτή κατανάλωση 3,8 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 88 g. CO2 ανά km.

Advertisement
Advertisement

kia-niro-2016-european-orders-2

kia-niro-2016-european-orders-3