Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς είναι σήμερα το εργοστάσιο των Pony στη Θεσσαλονίκη;

Ελλάδα 8:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ
        string(99) "Πώς είναι σήμερα το εργοστάσιο των Pony στη Θεσσαλονίκη;"
    

Πώς είναι σήμερα το εργοστάσιο των Pony στη Θεσσαλονίκη;

ΝΕΑ

Το Newsauto μπήκε στο εργοστάσιο της Namco που κατασκεύασε πριν από δεκαετίες χιλιάδες ελληνικά αυτοκίνητα….

Advertisement
Advertisement

Πολλοί είναι αυτοί που δεν το γνωρίζουν, αλλά η πραγματικότητα είναι πως στη Θεσσαλονίκη είχε και έχει έδρα το εργοστάσιο της NAMCO, στο οποίο κατασκευαζόταν το ελληνικό αυτοκίνητο Pony.

Το μοντέλο παρουσιάστηκε τη δεκαετία του ’70 και μπήκε σε παραγωγή στη Θεσσαλονίκη, με χιλιάδες οχήματα να βγαίνουν από το εργοστάσιο και να πωλούνται, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε πολλές αγορές του κόσμου.

Σήμερα, δεκαετίες μετά την παύση της παραγωγής, το κτίριο στη Θέρμη δείχνει την κούραση του χρόνου. Σε πρόσφατη επίσκεψη που κάναμε καταγράψαμε την κατάσταση του εργοστασίου όπου κάποτε κατασκευάζονταν τα Pony. Η εικόνα είναι εγκατάλειψης, με το εργοστάσιο να παραμένει ανενεργό (με ελάχιστη δραστηριότητα κυρίως με ανακατασκευές) εδώ και δεκαετίες.

Σχέδια για επανεκκίνηση, αλλά…

Advertisement
Advertisement

Κατά καιρούς η εταιρεία εξήγγειλε σχέδια επανεκκίνησης της παραγωγής (ακόμη και «νέας γενιάς» Pony), όμως αυτά δεν υλοποιήθηκαν, αφήνοντας το εργοστάσιο κλειστό.

Αν η παραγωγή δεν είχε σταματήσει η Ελλάδα θα μπορούσε να βρίσκεται μεταξύ των χωρών που παράγουν αλλά και να έχει δημιουργηθεί ένα σταθερό οικοσύστημα προμηθευτών, τεχνικής εκπαίδευσης και εξαγωγών.

Αυτό θα σήμαινε πως θα είχαμε χιλιάδες θέσεις εργασίες άμεσες και έμμεσες αλλά και ένα «εθνικό» προϊόν που θα ταξίδευε σε πολλές χώρες του κόσμου.

Advertisement

Δείτε το σχετικό βίντεο με την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το εργοστάσιο της Namco.