Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς μπορείτε να καταστρέψετε τον κινητήρα με μία λάθος κίνηση (+video)

Ελλάδα 13:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς μπορείτε να καταστρέψετε τον κινητήρα με μία λάθος κίνηση (+video)

ΝΕΑ

Πώς μπορείτε να καταστρέψετε τον κινητήρα με μία λάθος κίνηση (+video)

ΝΕΑ

To να κάνεις ένα βιαστικό κατέβασμα σε λάθος σχέση είναι μία κατάσταση που περιπλέκει τα πράγματα και βασανίζει τον κινητήρα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει και σε ατύχημα.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί τα αυτόματα κιβώτια να κυριαρχούν σιγά-σιγά στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και να μας έχουν απαλλάξει από το “ανακάτεμα” του λεβιέ, όμως υπάρχουν ακόμα αρκετοί που επιλέγουν το μηχανικό κιβώτιο, για τους δικούς τους λόγους.

Το χειροκίνητο κιβώτιο έχει κάποια πλεονεκτήματα αλλά και ένα σημαντικό μειονέκτημα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ένα τραγικό λάθος όλους μας, είτε άπειροι είτε με μεγάλη εμπειρία, δεν έχει καμία σημασία.

Στο video που παραθέτουμε βλέπουμε έναν γνωστό Youtuber ο οποίος πρόσφατα οδήγησε έναν Nissan Z σε πίστα. Σε μία γρήγορη αλλαγή από τρίτη σε τετάρτη, αυτός κατέβασε σε δευτέρα. Mε όλα τα γνωστά αποτελέσματα, ευτυχώς πάντως χωρίς κάποιο τετ-α-κε.

Advertisement
Advertisement

Αυτό του έδωσε το έναυσμα να ψάξει λίγο παραπάνω το θέμα, και να προσπαθήσει να εξηγήσει με σχετικά απλό αλλά εμπεριστατωμένο τρόπο στον υπόλοιπο κόσμο τι “ζόρι” τραβάει ο κινητήρας και η μετάδοση μετά από ένα τέτοιο λάθος.

Συγκεκριμένα, ο κόφτης στο Nissan Z είναι στις 6.800 στροφές. Σε αυτές τις στροφές, οι τροχοί με τρίτη κινούνται με 151 χλμ/ώρα όταν στην δευτέρα είναι μόλις με 105 χλμ/ώρα.

Advertisement

Η επιλογή της λάθος σχέσης αναγκάζει τον κινητήρα να ανεβάσει ακόμα περισσότερο της στροφές, έστω και στιγμιαία μέχρι να “φρενάρει” και να ισορροπήσει. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι για να φθάσει με δευτέρα στα 151 χλμ/ώρα της τρίτης, θα πρέπει να ανεβάσει το όριο στροφών στις 9.274 σ.α.λ.

Σε αυτή την κατάσταση, και μέχρι να πέσουν οι στροφές, οι βαλβίδες και τα ελατήριά τους δέχονται ένα υπερβολικό φορτίο, και υπάρχει το ενδεχόμενο τα έμβολα να χτυπήσουν τις βαλβίδες και να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στον κινητήρα.

Advertisement

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το Nissan Z κατάφερε να επιζήσει και να συνεχίσει να κινείται. Για τους υπόλοιπους από εμάς που συχνά-πυκνά κάνουμε τέτοια λάθη, υπάρχουν δύο επιλογές: Ή να είμαστε πιο προσεκτικοί. Ή να υποκύψουμε στην ευκολία των σύγχρονων αυτόματων κιβωτίων που πλέον είναι εξίσου καλά και αποτελεσματικά με τα μηχανικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ακόμα προλαβαίνετε τις Mercedes με μηχανικό κιβώτιο
Mercedes: Τέλος το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων
Τέλος το μηχανικό κιβώτιο από την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio;

Advertisement