Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche: Δύο θα είναι οι υβριδικές 911 στο μέλλον

Ελλάδα 1:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche: Δύο θα είναι οι υβριδικές 911 στο μέλλον

ΝΕΑ

Porsche: Δύο θα είναι οι υβριδικές 911 στο μέλλον

ΝΕΑ

Όχι μία αλλά δύο θα είναι οι υβριδικές εκδόσεις της 911 με την γερμανική εταιρία να “απαντά” τόσο στην κορυφή όσο και στην βάση του μοντέλου, όπου η μία έκδοση θα είναι ελαφρώς ταχύτερη από την Carrera και η άλλη θα συναγωνίζεται στα ίσια την 911 Turbo. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη και ιδιαίτερα εντυπωσιακή φημολογία μας έρχεται από το Auto Εxpress, το οποίο επικαλείται πηγή εντός της Porsche. Η πηγή που δεν κατονομάζεται κάνει λόγο για μία “βασική” υβριδική έκδοση η οποία θα προσφέρει επιδόσεις παρόμοιες με εκείνες της στάνταρ Carrera. το εν λόγω μοντέλο θα χρησιμοποιεί ένα σύστημα μετάδοσης-κίνησης παρόμοιο με εκείνο της Cayenne E-Hybrid, προσαρμοσμένο ωστόσο στις απαιτήσεις της 911 και του οδηγού της. Το υβριδικό σύστημα κίνησης θα μπορεί να χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό μοτέρ για να βελτιώνει τις επιδόσεις που προσφέρει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, ενώ θα υπάρχει και η επιλογή κίνησης μόνο με την δύναμη του ρεύματος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το υβριδικό σύστημα της 911 δεν θα δίνει προτεραιότητα στην οικονομία αλλά στις επιδόσεις και αυτό θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον τρόπο που θα αποδίδει το μοντέλο των Γερμανών. Η ίδια πηγή αναφέρει παράλληλα πως η υβριδική 911 θα μεταφέρει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς της, χωρίς ωστόσο να αποκλείει την πιθανότητα να υπάρχει και πισωκίνητη έκδοση.

porsche-911-hybrid-640

Advertisement
Advertisement

Τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία-φήμες που έδωσε στη δημοσιότητα η πηγή του Auto Express έχουν να κάνουν με την ύπαρξη μιας ακόμη ισχυρότερης έκδοσης, η οποία μάλιστα δεν θα έχει να ζηλέψει κάτι από την κορυφαία 911 Turbo. Αυτή ωστόσο η έκδοση θα ανήκει στην επόμενη γενιά του διάσημου γερμανικού μοντέλου. Σύμφωνα με την στρατηγική που ακολουθεί η Porsche το νέο μοντέλο αναμένεται να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας, τόσο από πλευράς εξοπλισμού όσο και επιδόσεων, με την ισχύ της να υπολογίζεται κοντά στους 700 ίππους.