Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποντάρει στη Σειρά 2 Active Tourer η BMW

Ελλάδα 4:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποντάρει στη Σειρά 2 Active Tourer η BMW

ΝΕΑ

Ποντάρει στη Σειρά 2 Active Tourer η BMW

ΝΕΑ

Η βαυαρική μάρκα επεκτείνεται και στην premium μικρή κατηγορία μέσω της τελευταίας της πρότασης που ακούσει στο όνομα Σειρά 2 Active Tourer.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ένα μοντέλο που το NewsAuto οδηγεί αυτές τις ημέρες επί αυστριακού εδάφους, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής του παρουσίασης. Προορίζονται κυρίως για την αγορά της Γηραιάς Ηπείρου που αναμένεται να συγκεντρώσει το 40% των πωλήσεων του συγκεκριμένου μοντέλου.

Τι εκτιμήσεις έχει όμως το BMW Group σχετικά με την εμπορική του πορεία; Ο Harald Krüger, μέλος Δ.Σ. της BMW AG και υπεύθυνος παραγωγής, δίνει την απάντηση: «Η θετική ανταπόκριση στη Σειρά 2 Active Tourer μας δίνει την πεποίθηση ότι το νέο όχημα θα γίνει μεγάλη επιτυχία. Εκτός από την εκπληκτική ευελιξία που είναι μοναδική για όχημα της κατηγορίας, οι πελάτες θα εκτιμήσουν την υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων και το ευρύχωρο εσωτερικό όπως επίσης και τις συμπαγείς διαστάσεις, τη λειτουργικότητα και την άνεση. Η ζήτηση για premium αυτοκίνητα στη μικρή κατηγορία εξελίσσεται πολλά υποσχόμενη και τη BMW Σειρά 2 Active Tourer απευθυνόμαστε κυρίως σε πελάτες οι οποίοι ενδέχεται για οικογενειακούς λόγους να έχουν ποικίλες ανάγκες σε επίπεδο λειτουργικότητας και άνεσης, αλλά ταυτόχρονα να θέλουν να απολαύσουν τα κλασικά πλεονεκτήματα BMW όπως σπορ, στυλ και πρωτοποριακή σχεδίαση. Μιλάμε για ένα συνδυασμό ο οποίος δεν υπήρχε μέχρι πρότινος στην αγορά και που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τον ανταγωνισμό».

Advertisement
Advertisement

Η Active Tourer είναι η πρώτη BMW με κίνηση στον εμπρός άξονα αλλά και με τρικύλινδρο κινητήρα. Η νέα FWD αρχιτεκτονική – με εγκάρσια τοποθετημένο κινητήρα – επιτρέπει μέγιστη αξιοποίηση του εσωτερικού σε ένα σχετικά μικρό όχημα.

Το BMW Group έχει εξελίξει δύο αρχιτεκτονικές: μία για μελλοντικά τετρακίνητα (AWD) και πισωκίνητα (RWD) μοντέλα και μία cross-brand FWD & AWD, στην οποία βασίζεται η BMW Σειρά  2 Active Tourer. Αυτή αποτελεί τη βάση για τη διασφάλιση επικερδούς ανάπτυξης στις μικρές κατηγορίες.

Επιπλέον, το μοντέλο αυτό είναι το πρώτο στη γκάμα της μάρκας που ωφελείται από την αρθρωτή φιλοσοφία κινητήρων. Χάρη σε αυτή, το BMW Group μπορεί να κατασκευάζει 3-, 4- και 6-κύλινδρους βενζινοκινητήρες και diesel διαφόρων κυβισμών σε μία γραμμή συναρμολόγησης.

Advertisement

Περισσότερα τις επόμενες μέρες, όταν και ο Κώστας Μπιτσικώκος θα βρεθεί στην Αυστρία για να οδηγήσει τη νέα Σειρά 2 Active Tourer.

Το NewsAuto.gr συνομίλησε πριν λίγους μήνες με τον Αντιπρόεδρο του Ομίλου BMW, Frank Niederlander, Υπεύθυνο για τα μικρά μοντέλα της BMW, σχετικά με το Active Tourer και τι νέο φέρνει στη γκάμα της γερμανικής μάρκας. Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέντευξή του.

Advertisement