Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόνους στη μέση; Αυτό το αυτοκίνητο έχει το πιο χαμηλό πορτμπαγκάζ

Ελλάδα 10:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόνους στη μέση; Αυτό το αυτοκίνητο έχει το πιο χαμηλό πορτμπαγκάζ

ΝΕΑ

Πόνους στη μέση; Αυτό το αυτοκίνητο έχει το πιο χαμηλό πορτμπαγκάζ

ΝΕΑ

Στην εποχή που τα crossover και τα SUV κυριαρχούν, η Honda φροντίζει να ικανοποιεί και εκείνους που θέλουν ένα εκ γενετής οικογενειακό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Απόδειξη αυτού, η παρουσίαση του νέου Freed, το οποίο έρχεται να τοποθετηθεί κάτω από το σαφώς μεγαλύτερο Odyssey στη γκάμα της Honda.

Παρότι δεν διατίθεται στη χώρα μας, το νέο Honda Freed είναι ομολογουμένως ένα από τα καλύτερα MPV της παγκόσμιας αγοράς, χάρη στην ευελιξία που προσφέρει με τους μεγάλους χώρους, τις συμβατικές διαστάσεις και κυρίως, το πολύ χαμηλό δάπεδο του πορτμπαγκάζ.

Με αυτό, η φόρτωση και εκφόρτωση των αποσκευών γίνεται παιχνιδάκι, αφού η απόσταση του δαπέδου από το έδαφος είναι στους περίπου 33 πόντους, την ώρα που στο Odyssey το νούμερο ανεβαίνει στους σχεδόν 63.

Advertisement
Advertisement

Πέραν της πρακτικότητας, η Honda έκανε αυτήν την επιλογή για να βοηθήσει ΑμεΑ (π.χ. άνθρωποι σε αναπηρικό καροτσάκι). Για την ακρίβεια, διαθέτει στον έξτρα εξοπλισμό μία ειδική ράμπα, μέσω της οποίας ένα ΑμεΑ μπορεί να μπει αναίμακτα στο αυτοκίνητο.

Δεν είναι τυχαία η κίνηση, καθώς στην Ιαπωνία για παράδειγμα, ένας στους 10 ανθρώπους είναι 80 ετών ή παραπάνω. Και πολλοί εξ αυτών χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο.

Σχετικά με το σύστημα πρόωσης, το νέο Freed έρχεται με υβριδικό σύστημα και τετρακίνηση. Η βασική έκδοση αφορά μία 6θέσια καμπίνα, ενώ θα διατεθεί σε πιο προσιτές εκδόσεις, αλλά ως 5θέσιο και χωρίς υβριδική υποβοήθηση.

Advertisement

Το αρχικό θα ονομάζεται Freed Air και η crossover εκδοχή του, Freed Crosstar. Συνολικά, το νέο MPV της Honda προσφέρει πολλά για τις διαστάσεις (4,3 μέτρα μήκος) και την κατηγορία του, αποδεικνύοντας ότι τα μεγάλα SUV δεν είναι πανάκεια.

Οι πλήρεις λεπτομέρειες ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Honda Freed θα δημοσιοποιηθούν όταν λανσαριστεί στην Ιαπωνία.

Advertisement