Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πολυτελές Fiat 500 στο Κάπρι

Ελλάδα 13:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πολυτελές Fiat 500 στο Κάπρι

ΝΕΑ

Το πολυτελές Fiat 500 στο Κάπρι

ΝΕΑ

Στο πιο χλιδάτο ιταλικό νησί, κάτι σαν τη Μύκονο ή τη Σαντορίνη, πραγματοποίησε η Fiat την επίσημη παρουσίαση του 500 Riva. Το μικρό με τον πολυτελή εξοπλισμό έκανε την εμφάνισή του στο Κάπρι, στο μικρό νησί απέναντι από τη Νάπολη, ακριβώς 59 χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου 500, τον Ιούλιο του 1957.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η συγκεκριμένη έκδοση του 500 δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ιταλική μάρκα κατασκευής γιοτ Riva, η οποία έγινε ευρέως γνωστή τη δεκαετία του ’60 από το ξύλινο σκάφος Aquarama. Η αποκλειστική απόχρωση «Evening Blue» προέρχεται από το σύγχρονο σκάφος της Riva, το Aquariva Super. Οι 16άρες ζάντες αλουμινίου με τις 20 ακτίνες συμπληρώνουν την εξωτερική εικόνα του αυτοκινήτου.

Κύριο χαρακτηριστικό στην καμπίνα των επιβατών είναι το ταμπλό που είναι κατασκευασμένο από μαόνι και σφένδαμο, τα ξύλα που χρησιμοποιούνται και στα γιοτ της Riva. Μαόνι έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για τον επιλογέα του κιβωτίου ταχυτήτων. Τα δερμάτινα καθίσματα σε απόχρωση ivory ολοκληρώνουν την εικόνα πολυτέλειας.

Advertisement
Advertisement

Το 500 Riva διατίθεται σε πλήρη γκάμα κινητήρων, από τον ατμοσφαιρικό 1.2 Fire με τους 69 ίππους, μέχρι το δικύλινδρο 0.9 TwinAir (με 85 ή 105 PS) και το diesel 1.3 Multijet 95 PS. Στην Ελλάδα πάντως θα διατεθεί αποκλειστικά στην hatchback έκδοση με τον τελευταίο, στην τιμή των 20.980 €. Οι παραγγελίες αρχίζουν άμεσα και τα πρώτα αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα από τον Οκτώβριο.