Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται σε δημοπρασία μία σπάνια ανοιχτή Citroen DS

Ελλάδα 13:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πωλείται σε δημοπρασία μία σπάνια ανοιχτή Citroen DS

ΝΕΑ

Πωλείται σε δημοπρασία μία σπάνια ανοιχτή Citroen DS

ΝΕΑ

Η Citroën DS21 Décapotable με αμάξωμα από τον Chapron του 1966 είναι ένα πανέμορφο κομμάτι της γαλλικής ιστορίας αυτοκινήτου και θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby’s στις 2 Μαΐου στο Elkhart, της Indiana.

Advertisement
Advertisement

 

Οι Γάλλοι την έλεγαν Θεά (από το γαλλικό Déesse) στην Ελλάδα έγινε γνωστή ως… βάτραχος. Όπως και αν την αποκαλείτε η Citroen DS είναι ένα από τα πιο εικονικά μοντέλα της γαλλικής μάρκας και μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο του, πολλοί αγοραστές ζήτησαν να κατασκευαστεί μια έκδοση cabriolet. Το 1958, ο αμαξοποιός Chapron τόλμησε να αφαιρέσει την πλαστική οροφή του αυτοκινήτου, να κάνει την DS ομορφότερη και αρχικά παρουσίασε το μοντέλο το 1958.

Advertisement
Advertisement

Για μερικά χρόνια η Citroen δεν πωλούσε χωριστά το πλαίσιο του αυτοκινήτου στον Chapron για να κατασκευάσει την ανοιχτή έκδοση, αναγκάζοντας τον coachbuilder να αγοράζει αυτοκίνητα από τις αντιπροσωπείες και να τα διαλύει. Τελικά η Citroen επέτρεψε στον Chapron να κατασκευάζει τα εργοστασιακά ανοιχτά μοντέλα. Συνολικά, κατασκευάστηκαν 1.365 εργοστασιακά cabriolets και μόνο 483 από αυτά ήταν DS21 (με κινητήρα 2.175 κ.εκ. όπως το αυτοκίνητο που θα δημοπρατηθεί.

Για την κατασκευή τους, ο Chapron χρησιμοποιούσε το πλαίσιο και κομμάτια από το αμάξωμα της έκδοσης Βreak (station wagon). Επίσης, τοποθετούσε ενισχύσεις στα πλαϊνά του σασί και πολυτελέστερες επενδύσεις στο σαλόνι. Το DS Cabriolet προσφερόταν σε ευρεία παλέτα χρωματισμών με: 15 επιλογές για την βαφή του αμαξώματος, 12 χρώματα στο στάνταρ δερμάτινο σαλόνι 3 χρώματα χαλιών, τα οποία έδιναν συνολικά 76 δυνατούς συνδυασμούς. Μολονότι το DS Cabriolet αποσύρθηκε από τον επίσημο κατάλογο της Citroen το 1973, ο οίκος Chapron συνέχισε την παραγωγή σε Cabriolet, ως aftermarket μετατροπή σε μεταχειρισμένα DS έως και το 1977.

Advertisement

Αυτό το μοντέλο είναι βαμμένο στην αρχικό του χρώμα «Vert Foret» και το μαύρο δερμάτινο εσωτερικό του είναι σε μεγάλο βαθμό το γνήσιο. Πωλήθηκε νέο σε αγοραστή στη νότια Γαλλία και παρέμεινε εκεί μέχρι το 1990. Μετά πωλήθηκε σε έναν συλλέκτη στην Ελβετία που το κράτησε μέχρι το 2008, πριν το πωλήσει ξανά σε αγοραστή στην Ολλανδία.Δεν είναι η πρώτη φορά που το αυτοκίνητο πωλείται από την RM Sotheby’s. Στις 18 Ιανουαρίου 2013, η δημοπρασία πώλησε αυτό το Citroen DS21 Decapotable για 156.742 ευρώ. Αυτή τη φορά πωλείται ως μέρος της εντυπωσιακής συλλογής Elkhart που αποτελείται από όχι λιγότερα από 230 αυτοκίνητα, 30 μοτοσικλέτες και φορτηγά.

Advertisement