Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται η Spider του Muhammad Ali

Ελλάδα 16:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται η Spider του Muhammad Ali

ΝΕΑ

Πωλείται η Spider του Muhammad Ali

ΝΕΑ

Σε μεγάλο βαθμό θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους επαγγελματίες μποξέρ όλων των εποχών, ο μεγάλος Muhammad Ali θα μπορούσε πιθανότατα να είχε σχεδόν οποιοδήποτε αυτοκίνητο ήθελε. Ένα από αυτά είναι αυτό το συγκεκριμένο που κοιτάμε σήμερα, ένα κλασικό Alfa Romeo το οποίο έρχεται τώρα για δημοπρασία… 

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο Ali αγόρασε το 1976 καινούργια την Alfa Romeo Spider στο Lake Forest, Illinois, λίγο έξω από το Σικάγο. Του ανήκε για λίγο καιρό πριν την παραχωρήσει στο φίλο του – και σημερινό ιδιοκτήτη – ο οποίος ήταν μαζί του κατά τη στιγμή της αγοράς. Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ποιος είναι ο φίλος του, αλλά η Alfa λέγεται ότι εμφανίστηκε στο βιβλίο “Running with the Champ”: Η 40χρονη φιλία μου με τον Muhammad Ali” από τον Tim Shanahan – ένα αντίγραφο του οποίου προσφέρεται με το αυτοκίνητο. Έτσι δεν θα εκπλαγούμε αν είναι το αυτοκίνητο του συγγραφέα.

Ali-1976-alfa-romeo-spider-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Έχει διανύσει πάνω από 128.000 χιλιόμετρα και τροφοδοτείται από ένα δίλιτρο 4κύλινδρο κινητήρα με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Είναι βαμμένη σε ασημί χρώμα, με όμορφο μαύρο εσωτερικό φέροντας την ένδειξη “ALIBEE2”.
Η Alfa δεν ήταν μόνο η συνάντηση του Αλί με τους μικρούς λατινικούς δρόμους. Όπως ο Jalopnik κατέγραψε λίγο μετά το θάνατό του μόλις πριν από δύο χρόνια, ο Ali ήταν κάποτε ιδιοκτήτης ενός μικρού βραζιλιάνικου Puma, φτιαγμένο από fiberglass και κινητήρα boxer από το θρυλικό Beetle της Volkswagen.

Ωστόσο πίσω στα δικά μας, η Alfa είναι έτοιμη να προσφέρει ακόμη συγκινήσεις, θα μπορούσε να γίνει δική σας εάν τοποθετήσετε τη σωστή προσφορά τον επόμενο μήνα στη δημοπρασία του Las Vegas Barrett-Jackson.

Ali-1976-alfa-romeo-spider-tsiro-640